W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
szybka zgadywanka, kto jest przedstawiony poniżej:
Ostatnio edytowany przez Artois (2011-05-26 08:17:58)
Po kolei - fiday/haqqislam, morat/combined army, aska/panO, daktari/nomadzi, bakunin moderator/nomadzi, team mirage5/ariadna (nie pamietam jak sie ta panna i ten wilk nazywaja...), odalisque/haqqislam, tej panny nie kojarze, i chyba hac-tao z yu-jing.
? ;]
SZATAN TWÓJ PAN
Nie widziałem jeszcze wszystkich modeli do Infinity, ale rozpoznaję:
Pierwszy obrazek - Oniwaban i szeregowy Szkot z Ariadny (ew. Morat, bo wyglądają niemal identycznie)
Drugi obrazek - Joanna (choć obstawiam, że to Achilles), lekarka Nomadów (Daktari czy coś takiego), Moderator
Obrazek 3 - Miraże
Obrazek 4 - Hac Tao,
EDIT:
Pierwszy jest faktycznie Fiday, ale Odaliski na 100% tam nie ma na czwartym obrazku (nie mają patyków na głowie).
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-05-26 08:56:53)
Błąd kolego jarv - panna z lizakiem to Moderator/Combi rifle, marker!
Oczywiście Bartku że to Odaliska! Ta na arcie ze strony 70 Human Sphere ma patyk na głowie i na niej wzorowana jest ta karykaturka.
Panna z Wilka nazywa się Margot Berthier i jest trzecią najfajniejszą bohaterką w tej grze jak dotąd.
Ostatnio edytowany przez Zielarz (2011-05-26 09:11:34)
Przeciez pisalem - Bakunin Moderator/Nomadzi... ;]
Ale ten jest niezwykły! Ma Markera!
..... ok. ;]
pierwotny projekt modelu Emergency 112 dla Ariadny:
szkoda że nie doszedł do skutku
przypomniało mi się że na początku zabawy z infinity widziałem takie fajne schematy malowania rycerzy, z racji tego że nie ma ich na stronie inifntity postanowiłem że google je dla mnie znajdzie. Wpisałem odpowiedni tekst w google i co doatałem
Riddle me this... Riddle me that
Nie trzeba było wpisywać O z dużej litery
Ostatnio edytowany przez Baal (2011-06-20 19:45:48)
SZATAN TWÓJ PAN
No fajnie, ale o co biega z tymi baranami?
prototypy TAGa dla Ariadny http://www.joemonster.org/art/18161/Zwi … rzyszlosci
Ostatnio edytowany przez Artois (2011-09-27 07:13:50)
Wypas... Tomek doczekałeś się na TAG-a
Jeden Achilles to dużo, ale dwóch?
plakat rekrutacyjny na jednej planecie.
"Zaciągnij się... mamy bestię"
"Zaciągnij się na drugą turę...piękna też się znajdzie!"
Film o Infinity!!! (od Blizzarda)
Hahaha... chyba już wiem czemu GW robi, co robi...
https://www.youtube.com/watch?v=UXCNNDHboho
Izwor, z całym szacunem...trochę mylisz pojęcia. To tak, jakbyś nagle zauważył, że każda Anime i Manga są o Infinity. Ower Watch to gra w stylu Anime, w klimatach dziesiątek opowiadań Manga SF, a nie jak sugerujesz, film o "Infinity". Poza tym, Blizzard wyrósł już z kopiowania czyichś pomysłów, mają swoją markę i niepowtarzalność, nie potrzebne im wspieranie się plagiatami. Obudź się Kolego przesympatyczny bo wstyd.
PS. Nie wiem czy wiecie, ale Czterech Pancernych i Pies był filmem o moim Reksiu On też siedzi mi na kolanach jak pomykam czołgiem w War Thunder.
Ostatnio edytowany przez Raziel (2015-12-08 16:17:07)
Raziel napisał:
Izwor, z całym szacunem...trochę mylisz pojęcia. To tak, jakbyś nagle zauważył, że każda Anime i Manga są o Infinity. Ower Watch to gra w stylu Anime, w klimatach dziesiątek opowiadań Manga SF, a nie jak sugerujesz, film o "Infinity". Poza tym, Blizzard wyrósł już z kopiowania czyichś pomysłów, mają swoją markę i niepowtarzalność, nie potrzebne im wspieranie się plagiatami. Obudź się Kolego przesympatyczny bo wstyd.
PS. Nie wiem czy wiecie, ale Czterech Pancernych i Pies był filmem o moim Reksiu On też siedzi mi na kolanach jak pomykam czołgiem w War Thunder.
Chyba coś Ci się pomyliło ?
Asar rozwiń swoją wypowiedź proszę, bo nie wiem czy chodzi Ci o psa, czy o co?
Raziel napisał:
Asar rozwiń swoją wypowiedź proszę, bo nie wiem czy chodzi Ci o psa, czy o co?
Może o to, że Blizzard dalej kopiuje pomysły?
Każda z postaci występujących w Overwatch jest albo inspirowana, albo zerżnięta z innych mediów i przemalowana, by świat przedstawiony gry był spójny stylistycznie i feelingowo.
Ich światy to od zawsze była, jest i będzie, kawalkada homaży. hołdów i zrzynki. Co a) jest dobre z marketingowego punktu widzenia. b) Od wielu lat kultura cywilizacji zachodniej jest kulturą recyklingu, to znaczy że 90% tego co powstaje jest albo wariacją na temat czegoś, co powstało, albo hołdem, albo homażem, albo podróbką. ,,Wszystko jest kopią kopii kopii" cytując biblię nastoletnich nonkonformistów.
Co dla mnie samo w sobie nie jest złe, ja tam mogę np. kolejne Star Warsy łykać co roku, niech tylko będą sensownie napisane.
Ostatnio edytowany przez Locke (2015-12-08 17:36:04)
Wpisałem się w trakcie przenoszenia wpisów do nowego tematu. Juz nie ważne
Jakoś specjalnie anime nie oglądam, widziałem kilka, przeczytałem może naście komiksów (mangi, czy jak im tam). Może i schematy się powtarzają, stylizacja podobna ale w tym przypadku masz przy kilku postaciach/posągach/zbrojach 95% zżynkę z designu Infinity w filmie innej firmy (nawet kolory są identyczne ;D). Imho jest to słabe, nawet bardzo. Nie znam wszystkich tych postaci ale mam dziwne wrażenie, że większość z nich już widziałem w nowościach i to nie na stronach Blizzarda ;/
Teraz już się nie dziwię GW, że ma politykę wobec swojego pomysłu (IP) taką, a nie inną jeśli takie rzeczy się dzieją...
Asar-nadal nie kumam
Locke-masz 100% racji, dziś wszyscy kopiują lub naśladują. Mi chodziło o to, że Blizz nie robi tego ordynarnie, jak to było z pierwszym Starcraftem, tylko jak "wszyscy inni" maskuje to pod pozorem trendu, bądź mody na coś. Chciałbym żeby było jasne, Owerwatch Blizza to nie jest gra o Infinity...tak jak Reksio mimo wszystko to nie Szarik
Widowmaker to klasyczny Ghost/Naga
Stylistyka jest podobna, ale to oczywiste - dużo nowego w klimacie anime/manga w high-endowym SF się nie wymyśli. Inna rzecz, że Infinity dość bezproblemowo czerpie z popkultury i odniesienia są bardzo wyraźne.
Raziel napisał:
Asar-nadal nie kumam
Locke-masz 100% racji, dziś wszyscy kopiują lub naśladują. Mi chodziło o to, że Blizz nie robi tego ordynarnie, jak to było z pierwszym Starcraftem, tylko jak "wszyscy inni" maskuje to pod pozorem trendu, bądź mody na coś. Chciałbym żeby było jasne, Owerwatch Blizza to nie jest gra o Infinity...tak jak Reksio mimo wszystko to nie Szarik
Kij ze Starcraftem, tam każdą frakcję myknęli jakimś lekkim ,,twistem", np. Marines zmieniliw kosmicznych rednecków. Ale pierwszy Warcraft...