W zwi±zku ze zmian± forum od poniedzia³ku dodawanie nowych postow bêdzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROC£AW
szybka zgadywanka, kto jest przedstawiony poni¿ej:
Ostatnio edytowany przez Artois (2011-05-26 08:17:58)
Po kolei - fiday/haqqislam, morat/combined army, aska/panO, daktari/nomadzi, bakunin moderator/nomadzi, team mirage5/ariadna (nie pamietam jak sie ta panna i ten wilk nazywaja...), odalisque/haqqislam, tej panny nie kojarze, i chyba hac-tao z yu-jing.
? ;]
SZATAN TWÓJ PAN
Nie widzia³em jeszcze wszystkich modeli do Infinity, ale rozpoznajê:
Pierwszy obrazek - Oniwaban i szeregowy Szkot z Ariadny (ew. Morat, bo wygl±daj± niemal identycznie)
Drugi obrazek - Joanna (choæ obstawiam, ¿e to Achilles), lekarka Nomadów (Daktari czy co¶ takiego), Moderator
Obrazek 3 - Mira¿e
Obrazek 4 - Hac Tao,
EDIT:
Pierwszy jest faktycznie Fiday, ale Odaliski na 100% tam nie ma na czwartym obrazku (nie maj± patyków na g³owie).
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-05-26 08:56:53)
B³±d kolego jarv - panna z lizakiem to Moderator/Combi rifle, marker!
Oczywi¶cie Bartku ¿e to Odaliska! Ta na arcie ze strony 70 Human Sphere ma patyk na g³owie i na niej wzorowana jest ta karykaturka.
Panna z Wilka nazywa siê Margot Berthier i jest trzeci± najfajniejsz± bohaterk± w tej grze jak dot±d.
Ostatnio edytowany przez Zielarz (2011-05-26 09:11:34)
Przeciez pisalem - Bakunin Moderator/Nomadzi... ;]
Ale ten jest niezwyk³y! Ma Markera!
..... ok. ;]
pierwotny projekt modelu Emergency 112 dla Ariadny:
szkoda ¿e nie doszed³ do skutku
przypomnia³o mi siê ¿e na pocz±tku zabawy z infinity widzia³em takie fajne schematy malowania rycerzy, z racji tego ¿e nie ma ich na stronie inifntity postanowi³em ¿e google je dla mnie znajdzie. Wpisa³em odpowiedni tekst w google i co doata³em
Riddle me this... Riddle me that
Nie trzeba by³o wpisywaæ O z du¿ej litery
Ostatnio edytowany przez Baal (2011-06-20 19:45:48)
SZATAN TWÓJ PAN
No fajnie, ale o co biega z tymi baranami?
prototypy TAGa dla Ariadny http://www.joemonster.org/art/18161/Zwi … rzyszlosci
Ostatnio edytowany przez Artois (2011-09-27 07:13:50)
Wypas... Tomek doczeka³e¶ siê na TAG-a
Jeden Achilles to du¿o, ale dwóch?
plakat rekrutacyjny na jednej planecie.
"Zaci±gnij siê... mamy bestiê"
"Zaci±gnij siê na drug± turê...piêkna te¿ siê znajdzie!"
Film o Infinity!!! (od Blizzarda)
Hahaha... chyba ju¿ wiem czemu GW robi, co robi...
https://www.youtube.com/watch?v=UXCNNDHboho
Izwor, z ca³ym szacunem...trochê mylisz pojêcia. To tak, jakby¶ nagle zauwa¿y³, ¿e ka¿da Anime i Manga s± o Infinity. Ower Watch to gra w stylu Anime, w klimatach dziesi±tek opowiadañ Manga SF, a nie jak sugerujesz, film o "Infinity". Poza tym, Blizzard wyrós³ ju¿ z kopiowania czyich¶ pomys³ów, maj± swoj± markê i niepowtarzalno¶æ, nie potrzebne im wspieranie siê plagiatami. Obud¼ siê Kolego przesympatyczny bo wstyd.
PS. Nie wiem czy wiecie, ale Czterech Pancernych i Pies by³ filmem o moim Reksiu On te¿ siedzi mi na kolanach jak pomykam czo³giem w War Thunder.
Ostatnio edytowany przez Raziel (2015-12-08 16:17:07)
Raziel napisał:
Izwor, z ca³ym szacunem...trochê mylisz pojêcia. To tak, jakby¶ nagle zauwa¿y³, ¿e ka¿da Anime i Manga s± o Infinity. Ower Watch to gra w stylu Anime, w klimatach dziesi±tek opowiadañ Manga SF, a nie jak sugerujesz, film o "Infinity". Poza tym, Blizzard wyrós³ ju¿ z kopiowania czyich¶ pomys³ów, maj± swoj± markê i niepowtarzalno¶æ, nie potrzebne im wspieranie siê plagiatami. Obud¼ siê Kolego przesympatyczny bo wstyd.
PS. Nie wiem czy wiecie, ale Czterech Pancernych i Pies by³ filmem o moim Reksiu On te¿ siedzi mi na kolanach jak pomykam czo³giem w War Thunder.
Chyba co¶ Ci siê pomyli³o ?
Asar rozwiñ swoj± wypowied¼ proszê, bo nie wiem czy chodzi Ci o psa, czy o co?
Raziel napisał:
Asar rozwiñ swoj± wypowied¼ proszê, bo nie wiem czy chodzi Ci o psa, czy o co?
Mo¿e o to, ¿e Blizzard dalej kopiuje pomys³y?
Ka¿da z postaci wystêpuj±cych w Overwatch jest albo inspirowana, albo zer¿niêta z innych mediów i przemalowana, by ¶wiat przedstawiony gry by³ spójny stylistycznie i feelingowo.
Ich ¶wiaty to od zawsze by³a, jest i bêdzie, kawalkada homa¿y. ho³dów i zrzynki. Co a) jest dobre z marketingowego punktu widzenia. b) Od wielu lat kultura cywilizacji zachodniej jest kultur± recyklingu, to znaczy ¿e 90% tego co powstaje jest albo wariacj± na temat czego¶, co powsta³o, albo ho³dem, albo homa¿em, albo podróbk±. ,,Wszystko jest kopi± kopii kopii" cytuj±c bibliê nastoletnich nonkonformistów.
Co dla mnie samo w sobie nie jest z³e, ja tam mogê np. kolejne Star Warsy ³ykaæ co roku, niech tylko bêd± sensownie napisane.
Ostatnio edytowany przez Locke (2015-12-08 17:36:04)
Wpisa³em siê w trakcie przenoszenia wpisów do nowego tematu. Juz nie wa¿ne
Jako¶ specjalnie anime nie ogl±dam, widzia³em kilka, przeczyta³em mo¿e na¶cie komiksów (mangi, czy jak im tam). Mo¿e i schematy siê powtarzaj±, stylizacja podobna ale w tym przypadku masz przy kilku postaciach/pos±gach/zbrojach 95% z¿ynkê z designu Infinity w filmie innej firmy (nawet kolory s± identyczne ;D). Imho jest to s³abe, nawet bardzo. Nie znam wszystkich tych postaci ale mam dziwne wra¿enie, ¿e wiêkszo¶æ z nich ju¿ widzia³em w nowo¶ciach i to nie na stronach Blizzarda ;/
Teraz ju¿ siê nie dziwiê GW, ¿e ma politykê wobec swojego pomys³u (IP) tak±, a nie inn± je¶li takie rzeczy siê dziej±...
Asar-nadal nie kumam
Locke-masz 100% racji, dzi¶ wszyscy kopiuj± lub na¶laduj±. Mi chodzi³o o to, ¿e Blizz nie robi tego ordynarnie, jak to by³o z pierwszym Starcraftem, tylko jak "wszyscy inni" maskuje to pod pozorem trendu, b±d¼ mody na co¶. Chcia³bym ¿eby by³o jasne, Owerwatch Blizza to nie jest gra o Infinity...tak jak Reksio mimo wszystko to nie Szarik
Widowmaker to klasyczny Ghost/Naga
Stylistyka jest podobna, ale to oczywiste - du¿o nowego w klimacie anime/manga w high-endowym SF siê nie wymy¶li. Inna rzecz, ¿e Infinity do¶æ bezproblemowo czerpie z popkultury i odniesienia s± bardzo wyra¼ne.
Raziel napisał:
Asar-nadal nie kumam
Locke-masz 100% racji, dzi¶ wszyscy kopiuj± lub na¶laduj±. Mi chodzi³o o to, ¿e Blizz nie robi tego ordynarnie, jak to by³o z pierwszym Starcraftem, tylko jak "wszyscy inni" maskuje to pod pozorem trendu, b±d¼ mody na co¶. Chcia³bym ¿eby by³o jasne, Owerwatch Blizza to nie jest gra o Infinity...tak jak Reksio mimo wszystko to nie Szarik
Kij ze Starcraftem, tam ka¿d± frakcjê myknêli jakim¶ lekkim ,,twistem", np. Marines zmieniliw kosmicznych rednecków. Ale pierwszy Warcraft...