W zwi±zku ze zmian± forum od poniedzia³ku dodawanie nowych postow bêdzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROC£AW
Strony: 1
Riddle me this... Riddle me that
"Bolter is fighting for control of Phoenicium
To take part in the campaign, you’ll need to visit store."
Wyniki bêdzie mo¿na sprawdzaæ tu:
seasonofwar.games-workshop.com/?storeId=FTDvrk2FnNsq9qE2N
STRONA KAMPANII:
https://seasonofwar.games-workshop.com/
FAQ:
https://seasonofwar.games-workshop.com/faq
CZAS TRWANIA KAMPANII: 14 lipca-14 sierpnia
OG£OSZENIE WYNIKÓW: 16 sierpnia
SKLEP BOLTER
Dostalismy kod pozwalaj±cy wpisywaæ wasze wyniki.
Jak to dzia³a zoaczymy jutro, wiêc fanie jakby siê napatoczy³a jaka¶ bitewka
Za co dostaje siê punkciki w kampanii
Players get a point for the following:
- Painting a new unit Warscroll
- Winning a game
To co? Jaka¶ pierwsza bitwa? Znajdzie siê dwójka ¶mia³ków, którzy spotkaj± siê w tytanicznym starciu?
A to mo¿emy zg³osiæ do tego dowoln± grê, jak± sobie rozegramy?
Wczoraj gra³em z Xyxelem, a Szary z Adenem (Andenem) rozegrali chyba ze 3 partie
Kampania zaczyna siê jutro (czwartek) i liczy siê ka¿da zg³oszona bitwa rozegrana po tym terminie
Players get a point for the following:
- Painting a new unit Warscroll
Maluje trzydziestu skeleton warriorów na najbli¿szy turniej. Bêd± 3 warscrolle za 3 punkty?
Zwyciêstwo jak malowane
Xyxel napisał:
Bêd± 3 warscrolle za 3 punkty?
FAQ => as many new warscrolls of miniatures as you can paint!
Za Chiny Ludowe nie kumam tego zapisu
Dodatkowo nie ma siê co dopytywaæ zanim nie spróbujemy wpisaæ pierwszej bitwy
warscroll to typ oddzia³u, czyli nawet jak pomalujesz 100 szkieletów to nadal jeden warscroll Przynajmniej ja tak to rozumiem xD
Ale te warscrolle to oni mówili, ¿e maj± byæ nowe? Czyli moje nocne gobliny by sie nie liczyczy³y? Albo paj±ki?
OK
Ca³o¶æ jest bardzo prosta...
W kampanii wpisuje siê kto wygra³ (order), ile bitew i ile WARSCROLLI zosta³o pomalowane na bitwê
W sensie ile by³o pomalowanych oddzia³ów podczas bitwy czy ile nowych oddzia³ów gracze pomalowani przed t± konkretn± bitw± z okazji kampanii ?
Mi³o, ¿e dbaj± o element hobbystyczny ale nie jest to zrozumiale podane
a foty przed i po przynosiæ?
Oficjalnie w FAQ jest napisane, ¿e Sigmar czuwa, wiêc nikt raczej nie bêdzie oszukiwa³. Czyly chyba wystarczy wpisywaæ zawsze 10?
Xyxel napisał:
czy ile nowych oddzia³ów gracze pomalowani przed t± konkretn± bitw± z okazji kampanii ?
Ile NOWYCH warscrolli pomalowanych specjalnie na konkretn± bitwê
No i tak jak napisa³ przekornie Balcku... nie lecimy w kulki
A i punkty za malowanie i bitwy wpisuje siê niezale¿nie, wiêc mo¿na stwierdziæ przyk³adowo:
"Grali¶my 3 bitwy... 2 razy wygra³ Order - nie mia³ nowego pomalowanego warscrolla, 1 raz wygra³o Destruction - gra³y 4 nowopomalowane warscrolle"
Szczególnie, ¿e kampania pokazuje tylko który z GRAND ALLIANCE ma przewagê w danym sklepie i w danym miejscu w MORTAL REALMIE
A ja mam obawê, ¿e Order ma najwiêksze szanse, bo w jego sk³ad wchodzi chyba najwiêcej realnych frakcji (nowych i starych). Bo podzia³ na zwyk³e i nocne gobliny, orruki i dzikie orruki nie jest dla mnie tym samym co seraphony, stromcasci, sylvaneth, freeslayerów/ dwarfy, elfy itp. Obecnie widzê to tak:
Order: 1.Stormcast Eternals, 2.Sylvaneth/ wood elves, 3.Freeslayers/ dwaves, 4.High Elves, 5.Dark Elves, 6.Seraphon/ Lizardmen, 7.Free People(s)/ empire+bretonia
Chaos: 1.Daemons 2. Chaos Warriors 3. Beastmen. 4. Khorne Bloodbound
Death: 1. Vampire Counts, 2. Tomb Kihgs,
Destruction: 1. Orcs & Goblins 2.Ogry
Statystycznie osób graj±cych Orderem jest du¿o wiêcej.
Ale bynajmniej nie narzekam, tylko wzorem Mariusza Maxa Kolonko, mówiê jak jest... i apelujê:
Wyci±gaæ Zielonoskórych z szuflady i ruszaæ na wielkie WAaaaAAGGH!
Vespan napisał:
A ja mam obawê, ¿e Order ma najwiêksze szanse
Potwierdza to parê pierwszych godzin... oba aktywne miasta s± oznaczone jako ORDER
Czyli trzeba rzucaæ czelend¿e orderowi, ¿eby ich nat³uc, a dopiero w drugiej kolejno¶ci biæ siê pomiêdzy sob± chaos-death-destruction
Mo¿e jutro na ww po.silver towerze? Nie wiem.ile na to zejdzie :-)
@ Xyxel
Dok³adnie tak!
@ Avatar. Ja o 18.00 bêdê gra³ w 40k na 1000 ptk z Mro¼nym. Ale jak skoñczymy z 40k, a wy z Silver Towerem, to chêtnie zagram. Tak czy inaczej zabiorê ze sob± 1000 ptk do Sigmara.
Strony: 1