W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Strony: 1
Riddle me this... Riddle me that
"Bolter is fighting for control of Phoenicium
To take part in the campaign, you’ll need to visit store."
Wyniki będzie można sprawdzać tu:
seasonofwar.games-workshop.com/?storeId=FTDvrk2FnNsq9qE2N
STRONA KAMPANII:
https://seasonofwar.games-workshop.com/
FAQ:
https://seasonofwar.games-workshop.com/faq
CZAS TRWANIA KAMPANII: 14 lipca-14 sierpnia
OGŁOSZENIE WYNIKÓW: 16 sierpnia
SKLEP BOLTER
Dostalismy kod pozwalający wpisywać wasze wyniki.
Jak to działa zoaczymy jutro, więc fanie jakby się napatoczyła jakaś bitewka
Za co dostaje się punkciki w kampanii
Players get a point for the following:
- Painting a new unit Warscroll
- Winning a game
To co? Jakaś pierwsza bitwa? Znajdzie się dwójka śmiałków, którzy spotkają się w tytanicznym starciu?
A to możemy zgłosić do tego dowolną grę, jaką sobie rozegramy?
Wczoraj grałem z Xyxelem, a Szary z Adenem (Andenem) rozegrali chyba ze 3 partie
Kampania zaczyna się jutro (czwartek) i liczy się każda zgłoszona bitwa rozegrana po tym terminie
Players get a point for the following:
- Painting a new unit Warscroll
Maluje trzydziestu skeleton warriorów na najbliższy turniej. Będą 3 warscrolle za 3 punkty?
Zwycięstwo jak malowane
Xyxel napisał:
Będą 3 warscrolle za 3 punkty?
FAQ => as many new warscrolls of miniatures as you can paint!
Za Chiny Ludowe nie kumam tego zapisu
Dodatkowo nie ma się co dopytywać zanim nie spróbujemy wpisać pierwszej bitwy
warscroll to typ oddziału, czyli nawet jak pomalujesz 100 szkieletów to nadal jeden warscroll Przynajmniej ja tak to rozumiem xD
Ale te warscrolle to oni mówili, że mają być nowe? Czyli moje nocne gobliny by sie nie liczyczyły? Albo pająki?
OK
Całość jest bardzo prosta...
W kampanii wpisuje się kto wygrał (order), ile bitew i ile WARSCROLLI zostało pomalowane na bitwę
W sensie ile było pomalowanych oddziałów podczas bitwy czy ile nowych oddziałów gracze pomalowani przed tą konkretną bitwą z okazji kampanii ?
Miło, że dbają o element hobbystyczny ale nie jest to zrozumiale podane
a foty przed i po przynosić?
Oficjalnie w FAQ jest napisane, że Sigmar czuwa, więc nikt raczej nie będzie oszukiwał. Czyly chyba wystarczy wpisywać zawsze 10?
Xyxel napisał:
czy ile nowych oddziałów gracze pomalowani przed tą konkretną bitwą z okazji kampanii ?
Ile NOWYCH warscrolli pomalowanych specjalnie na konkretną bitwę
No i tak jak napisał przekornie Balcku... nie lecimy w kulki
A i punkty za malowanie i bitwy wpisuje się niezależnie, więc można stwierdzić przykładowo:
"Graliśmy 3 bitwy... 2 razy wygrał Order - nie miał nowego pomalowanego warscrolla, 1 raz wygrało Destruction - grały 4 nowopomalowane warscrolle"
Szczególnie, że kampania pokazuje tylko który z GRAND ALLIANCE ma przewagę w danym sklepie i w danym miejscu w MORTAL REALMIE
A ja mam obawę, że Order ma największe szanse, bo w jego skład wchodzi chyba najwięcej realnych frakcji (nowych i starych). Bo podział na zwykłe i nocne gobliny, orruki i dzikie orruki nie jest dla mnie tym samym co seraphony, stromcasci, sylvaneth, freeslayerów/ dwarfy, elfy itp. Obecnie widzę to tak:
Order: 1.Stormcast Eternals, 2.Sylvaneth/ wood elves, 3.Freeslayers/ dwaves, 4.High Elves, 5.Dark Elves, 6.Seraphon/ Lizardmen, 7.Free People(s)/ empire+bretonia
Chaos: 1.Daemons 2. Chaos Warriors 3. Beastmen. 4. Khorne Bloodbound
Death: 1. Vampire Counts, 2. Tomb Kihgs,
Destruction: 1. Orcs & Goblins 2.Ogry
Statystycznie osób grających Orderem jest dużo więcej.
Ale bynajmniej nie narzekam, tylko wzorem Mariusza Maxa Kolonko, mówię jak jest... i apeluję:
Wyciągać Zielonoskórych z szuflady i ruszać na wielkie WAaaaAAGGH!
Vespan napisał:
A ja mam obawę, że Order ma największe szanse
Potwierdza to parę pierwszych godzin... oba aktywne miasta są oznaczone jako ORDER
Czyli trzeba rzucać czelendże orderowi, żeby ich natłuc, a dopiero w drugiej kolejności bić się pomiędzy sobą chaos-death-destruction
Może jutro na ww po.silver towerze? Nie wiem.ile na to zejdzie :-)
@ Xyxel
Dokładnie tak!
@ Avatar. Ja o 18.00 będę grał w 40k na 1000 ptk z Mroźnym. Ale jak skończymy z 40k, a wy z Silver Towerem, to chętnie zagram. Tak czy inaczej zabiorę ze sobą 1000 ptk do Sigmara.
Strony: 1