W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Riddle me this... Riddle me that
Zapraszam już dziś do ustalenia niedzielnej daty turnieju Flames of War w maju 2011.
Powyżej powinna znajdować się ANKIETA
Jeśli jej nie ma musicie wyjść/wejść parę razy do tematu i się pojawi
Możecie kliknąć na dowolną ilość turniejów.
Niedziela 1 maja to część Długiego Weekendu, więc podejrzewam, że i tak wszyscy będą grillowali czy cuś. Cusiem może okazać się dzień wolny dla sklepu
Dodatkowo maj to miesiąc maturalny, więc też może to mieć wpływ
Termin głosowanie: 24 kwietnia 2011 (niedziela)
Bardzo bym prosił o kilka rzeczy:
- Ustalenie kto będzie sędziował
- Epoka
- Ilość punktów
Proszę o nie zamieszczanie regulaminu.
Stworzymy dla niego osobny wątek po ustaleniu daty
SZATAN TWÓJ PAN
Zacznę od tego, że w maju będę miał możliwość zagrania najprawdopodobniej tylko na jednym turnieju.
Mam do wyboru trzy:
1. Flamesy u nas 15 maja
2. Flamesy w Poznaniu 28 maja
3. Infinity u nas 14/28 maja
Zasadniczo, to pozycje 2 i 3 są dla mnie istotniejsze od pozycji 1, a pozycja 3 jest dla mnie istotniejsza od pozycji 2.
Jeśli nie uda mi się wziąć udziału w turnieju w Infinity (bo przyjęty zostanie termin inny niż 14 lub 28 maja), to wówczas będę szykował się na wyjazd do Poznania (podejrzewam, że Marcin z Zalewem również). Jedynym dogodnym terminem do grania we Flamesy dla mnie jest 15 maja.
Wszystkie te elementy sprawiają, że tym razem nie podejmę się organizowania turnieju.
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-04-04 16:21:23)
UWAGA DODATKOWA od sklepu BOLTER:
Są 3 możliwości:
1. Zgłoszą się 1-3 osoby - Turnieju nie będzie, sorki... szkoda czasu i atłasu
2. Zgłoszą się 4-5 osób - Turniej będzie o ile Łukasz zgodzi się siedzieć w pracy jak na szefa przystało
3. Zgłosi się 6+ osób - Turniej na 100% odbędzie się.
Dodatkowo jeśli w wyniku wycofania się zawodników liczba uczestników spadnie do gorszej kategorii to rezerwujemy sobie prawo do odwołania turnieju.
Jeśli osoby, które zapowiedziały się nie przyjdą bez uprzedniego powiadomienia nas o tym na Forum (czyli dzień wcześniej do powiedzmy 22.00) oznacza to zakończenie przygody BOLTERA z turniejami FoWa, przykro mi... lub zastanowimy się nad przeniesieniem ich na sobotę.
AVE
Rozumiem, że nie ma turnieju w maju?
Niestety nie zaryzykuje otwarcia sklepu dla 4 osób, przykro mi
SZATAN TWÓJ PAN
Póki co, to nikt nie napisał, kiedy może grać.
Maciek coś pobąkiwał, że się zajmie turniejem - trzeba go spytać co i jak.
Dodałem swoje głosy na 8, 15, 22 .
DO zobaczenia (mam nadzieję)
No niestety nic to nie zmienia, bo statystycznie przynajmniej jedne osoba ZAWSZE odpada, a dla 3 osób nie będziemy otwierać sklepu
SZATAN TWÓJ PAN
Czyli na razie wiemy, że ja i Michał możemy grać 15 maja. Kto się jeszcze zgłosił na ten dzień?
I mam pytanie, bo słabo jestem w waszych sprawach zorientowany:
Czy otwieranie sklepu jest konieczne podczas naszego grania? Zakładając (to tylko przykład), że przyszedłbym ja, Marcin, Maciek i Michał, to czy nie moglibyśmy po prostu rozegrać sobie turnieju bez kogoś siedzącego na dole? Szczerze wątpię, by ktoś z powyższego towarzystwa opie....ił sklep z towaru
I pytanie drugie:
Czy w razie czego, gdyby na pytanie wyżej padła odpowiedź odmowna, to czy istniałaby opcja wypożyczenia (za opłatą w razie problemów z kierownictwem) makiet na ten dzień (w wersji górki sztuk kilka, bo reszta i tak jest moja)? Mam zadaszoną halę u siebie w pracy (warunki jak u Krawata w Poznaniu), więc ktoś musiałby mi tylko pomóc rozstawić stoły dla nas.
W pobliżu mamy Lidl i Żabkę, ciepłe jedzenie dowozi zarówno Dobra Pizza jak i Etna, dostępny jest też czajnik, kawa i herbata (oraz kilkaset litrów mineralnej). Kubki mam na miejscu. W razie potrzeby mam samochód i masę miejsca parkingowego. W hali wprawdzie nie ma ogrzewania, ale na maj nie zapowiadają opadów śniegu.
Ponadto, w weekendy (w które nie mam zajęć) oraz codziennie po godzinie 16:00 (oczywiście po wcześniejszym umówieniu się ze mną) można tam siedzieć do oporu (tyle, że temperatura jest taka sama jak na dworze), więc nie ma obawy, że zakłócimy komuś akurat patrol/turniej.
Gdybyśmy organizowali tam jakieś poważniejsze granie (typu flamesowy turniej) to nagrody oczywiście kupujemy w Bolterze (pod warunkiem, że nam wypożyczą makiety).
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-04-19 08:49:53)
Dla mnie wszystkie terminy pasują, co z resztą zaznaczyłem w ankiecie.
Propozycja Bartka jest dla mnie jak najbardziej sensowna. Bardziej pod takie imprezy pasowała by tylko "pogrywalnia", którą na chwilę obecną nie dysponujemy..
Ostatnio edytowany przez Zalew (2011-04-19 09:18:51)
Czy otwieranie sklepu jest konieczne podczas naszego grania?
Tak... Na tym polega bycie sklepem. Pracownik musi siedzieć na dole i czuwać
czy istniałaby opcja wypożyczenia makiet na ten dzień ?
Tak za darmo
bo reszta i tak jest moja
Po raz kolejny Bartku przypominam, że nie tylko TWOJE makiety są na górze (a nadal są nie naprawione mimo obietnic)
Tyle
SZATAN TWÓJ PAN
Za każdym razem będąc u was, a nowo odkrywam te zrujnowane domki i jestem zaskoczony tym, że o nich zapomniałem
W każdym razie, dzisiaj zwalnia mi się trochę miejsca na magazynie w firmie, więc (zapewne w czwartek albo piątek) podjadę do sklepu i zabiorę wszystkie makiety do naprawienia na warsztat. Zwrócę naprawione (nie ma sensu ich naprawiać w sklepie, bo moim klejem do płyt meblowych można kleić tylko przy pełnym przewiewie, bo wali chemikaliami przemasakrycznie, a zapach unosi się przez kilka dni).
Dzięki
SZATAN TWÓJ PAN
No to się wyjaśniło w temacie o turnieju Infinity, że 28 maja jedziemy kolektywem na turniej do Poznania, więc Piotr będzie miał wolną niedzielę.
Pozostaje tylko ustalić, co z moją propozycją.
Ja mogę grać wszędzie, nawet u wszystkich 3 Piotrów w domu! Hala meblowa nice idea, do Poznania jadę na pewno!
Tyle w temacie.
SZATAN TWÓJ PAN
Mam też możliwość ulokowania nas nie w hali, a w warsztacie, gdzie warunki są o tyle lepsze, że mamy kibel i czajnik za drzwiami, a nie kawałek od nas. Można tam zmieścić trzy stoły (dwa już są), a przy odrobinie noszenia to i czwarty. Ponieważ to zamknięte pomieszczenie, to warunki pogodowe nas nie interesują, a i ciepło tam jest jak coś. Można też pić piwo, jeśli ktoś ma ochotę.
Nie wiem jak to wygląda od strony sklepu, ale ja jestem dostępny również w sobotę 14 maja.
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-04-21 11:15:25)
Jedna osoba z poza Forum może 15 maja więc wirtualnie dodajemy jego głos do tej daty
SZATAN TWÓJ PAN
Czy "Jedna osoba z poza Forum" ma na imię Michał?
Tak
I weźmie Desert Ratsy. Co oznacza, że ja ich nie wezmę.
To podajcie jeszcze format turnieju..
Zagłosowałem na 15.05.2011 i mimo, iż brak mi skila i modeli, to widzę, że muszę wesprzeć swym głosem FoWową brać.
Z powodu dużej ilości turniejów i imprez w maju w Bolterze dziś musiałem podjąć decyzję o ustaleniu KONKRETNEJ daty związanej z Flames of War.
TURNIEJ odbędzie się 15 maja (niedziela) na terenie sklepu BOLTER
Proszę o nowego posta z Regulaminem i zgłoszenie się chętnego na sędziego.
Osoba, która zamieści Regulamin nie musi być sędzią
Następnym razem głosowanie będzie wyglądać trochę inaczej... będzie w 100% jawne.
Wątek Zamknięty
Strony: 1