W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Hahahaha ... Uwielbiam speedpainting - a poza necronami GK chyba są do tego najlepsze Strike squad w 4h:
Cięcie, czyszczenie i klejenie... 1h
Podkład szary MrHobby 15min
MrHobby Steel z aero 10min
GW Chainmall z aero 10min (+10min na czyszczenie aero, bo farby GW nie banglają... )
Wykończeniówka (biały na literki i naramiennik, GW Brass - złoto, dark green ink na literki, hoody, i inne elemnty ozdobne, bleached bone na tasiemki, khorne red na seale i washami badab i mud resztę) 2,5h
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2015-01-16 00:43:50)
W końcu dopiąłem swego. Używane czołgi, samoloty z demobilu, doświadczeni przez wielu innych generałów conscripci. Oto na Waszych oczach powstała nowa armia Pokrzywowa Gwardia
Zbierane przez 3 lata.. poza dwoma pudełkami gwardzistów wszystko z drugiej/trzeciej/piątej ręki. sumarycznie wyszło jakieś.. 1400zł, butelka wódki, sześciopak piwa, kilka figurek do infinity (7 kozaków).
Teraz "tylko" pomalować to i można grać
Pojazdy:
4 lemany
3 wyverny
manticora
3 chimery
vendetta
bazyliszek
sentinel
Piechota:
5 ratlingów
20 scionów
24 bazy z ciężką bronią
>220 gwardzistów (w tym broń specjalna i oficerowie)
5 priestów
7 psykerów
wysoki komisarz ds czystości rasowej
Schemat ciemnoszare gacie i koszula, czerwony karapaks, mosiężna broń i wstawki srebrne. Do tego brazowe obuwie Ciekawe czy mi cierpliwości starczy...
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2015-10-17 23:42:30)
Rychło w czas akurat jak gwardia jest bardzo grywalną armią
pokrzyw napisał:
hahahaha
przygarnę
Jak schemat, może być? czy za bardzo chaosem zalatuje?
Na na stole taki schemat, taki oddział 20 gwardzistów będzie czytelny? Jasne podstawki dla kontrastu? Piaskowe albo śnieżne?
Mógłbym wstawić wszystkie swoje tyrki i wciąż miałbyś przewagę liczebną 2:1...
Można by sobie zrobić bitwę na hordach i zapełnić obie strefy rozstawiania w 100 Musiałbym tylko pomalować i poskładać gargulce do końca. Miałem plan, żeby na magnesy je poprzyczepiać do tych lotniczych podstawek, ale nie wiem czy to gra warta świeczki. I tak ganty i im podobne w worku noszę
nice chodz widze ze dodatek na butach nie pomalowales na czerwono jak to było na wzorze
Ładne uniformy, do twarzy im w nich. Nieźle na nich leżą. Gdzie je kupiłeś? Fajnie, fajnie. A sprzedawali też męskie?
A tak serio to hełmy ciut ciemno wyszły, może też złote lub czerwone?
A karabiny jakby były czarne albo jakieś ciemne to nie wyglądali by lepiej?
I można legalnie nie domalować wszystkiego innego , proste
W ramach wymiany mebli w domu do piwnicy spadła mi szafka. Chciałem wrzucić wszystkie figurki...
Od góry Ultrasi
Ultrasi, Blood Ravens, GK, Assassini i Inkwizycja
Siostry
Pojazdy IG
Piechota IG czeka na deployment, ale raczej się nie zmieści do szuflady
Na Necronów i demony miejsca brakło.. Nie dotarłem również do pokładów metalowych marinsów..
Riddle me this... Riddle me that
pokrzyw napisał:
Na Necronów i demony miejsca brakło.. Nie dotarłem również do pokładów metalowych marinsów..
Pogłębić piwnicę
Ponieważ jak wiadomo Korsarro Khan był Ultrasem (Korsarriusz Khanus), postanowiłem zrobić bardziej poprawną politycznie wersję naszego ukochanego szefa 3 kompanii. Bardziej dynamiczna poza, zwierzak na plecak jest, oznakowanie na dachu jest, głowa zdechłego heretyka też jest. Wersja ultra ma lepszą fryzurę, szerszą szczękę, większy miecz, nie jest lumberseksualny i potrafi używać pistoletu.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2016-01-03 23:30:25)
Nie potrafię ocenić futerka z powodu jakości zdjęcia. Podejrzewam, że jest miodne.
Jak dla mnie można by pokombinować, żeby miecz poszedł równolegle (lub pod kątem ostrym) do pistoletu. Poza byłaby bardziej dynamiczna.
Głowa heretyka to "must have", ale jakiś "hak na czerep" albo chociaż sznur by się przydał.
Bo mam nadzieję, że nie jest to skończony model
Powodzenia
M.K.
No teraz widzę, że futerko to prawdziwe High Quality (Haj Kłolity )
Miło będzie zobaczyć pomalowany model.
wow ekstra modele :-) coz to ..
Dokładnie. Wziąłem się na poważnie za dokończenie armii siostrzyczek. 3 penitenty i 20 repentii czeka na biczowanie ehm.. tzn bruszowanie.
Jak lubię metalowe figurki, to te trzy potworki są po prostu niewdzięczne... Za duże, za filigranowe i niestety poprzedni użytkownicy połamali im nogi..
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2016-02-04 09:02:56)