W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Kupiłem sztuczny śnieg w sklepie hobbystycznym Bolter. Nie wiem jak go nałożyć, żeby nie wyglądał jak budyń, tylko jak puchaty śnieżek. Może mi ktoś pomóc/ Wszędzie nzjaduję poradniki dotyczące sody.
Riddle me this... Riddle me that
Na bardzo cienką warstwę wikolu sypałeś?
ja robię to tak, smaruję powierzchnię jakimś gęstym klejem Super Glue (takim z pędzelkiem) niewielką ilość i później posypuję. Działa też jak na cienką warstewkę jakiegoś glaze'a/lakieru posypiesz póki jest mokry.
Ja mam taki ze sklepu Ogryn i działa świetnie. Na cienką warstwę wikolu posypuję
To masz Asar artefakt minionej ery jak to z Ogryna
Ja kiedyś mieszałem ten śnieg z wikolem (dużo śniegu, mało wikolu, może trochę wody) i potem to nakładałem. No ale mój pochodzi z HMS Computers w Opolu, więc ta technika może nie zadziałać w Twoim wypadku
Ostatnio edytowany przez czys (2015-06-29 20:21:49)
czys napisał:
HMS Computers w Opolu
Dziwnie nazywacie statki w tym Opolu. Dobrze się stało, że to jednak osobne województwo
Ja tam w tym HMS widzialem z 4 lata temu nie od pakowane blistry do chromopii
Archeologia!
Spróbuj może snow texture gw, albo po prostu winter shale mas-u
a jaka to firma, jak wygląda. Dla mnie jak na razie najlepsze efekty dał wikol z woodland scenics snow flake snow. Jeżeli to coś w tym stylu, to mieszam wikol + woda + rzeczony śnieg i posypuję na to jeszcze sam śnieg, lekko dociskam i czekam do wyschnięcia, tak dla przykłądu ja otrzymałem coś takiego
vanTroff napisał:
Kupiłem sztuczny śnieg w sklepie hobbystycznym Bolter.
Citadel Snow numer katalogowy 66-74 [kwadratowe pudełko] lub Gale Force 9 GFS027 Snow [okrągłe pudełko]
wyglądają jak muffinki lol
Okrągłe pudełko i chciałbym, żeby wyszło mi coś jak na zdjęciu Ultramarine.
Artois napisał:
wyglądają jak muffinki lol
Khadorskie muffinki
Śnieg GF9 jest bardziej zbliżony do woodland`a (to dobrze ), mieszasz wikol z wodą dosypujesz śniegu gf9 tak żeby powstała niezbyt gęsta mieszanka ale też niezbyt gęsta żeby się dobrze nakładała, paćkasz gdzie ci się podoba na podstawce, puki jest jeszcze wilgotne posypujesz to samym gf9 ( najlepiej nanosić jakimś nozykiem lub sculpting toolem tą częścią podobną do noża, tak żeby nie sypać prosto z pudełka) i lekko dociskasz, najlepiej zostawić to na noc. Po wyschnięciu zdmuchujesz resztę, jak masz ochotę zwilżasz to jeszce raz wodą z wikolem i posypujesz jeszce raz GF9.
ULTRAMARINE napisał:
posypujesz to samym gf9 ( najlepiej nanosić jakimś nozykiem lub sculpting toolem tą częścią podobną do noża, tak żeby nie sypać prosto z pudełka)
Może być karta kredytowa. Równie przydatna jak przy heroinie
ULTRAMARINE napisał:
tak żeby powstała niezbyt gęsta mieszanka ale też niezbyt gęsta
Krótko mówiąc ma być niezbyt gęsto!
Duderson napisał:
ULTRAMARINE napisał:
tak żeby powstała niezbyt gęsta mieszanka ale też niezbyt gęsta
Krótko mówiąc ma być niezbyt gęsto!
... się rozpisałem
@cavalierdejeux: Amfetaminie. Też białe, też śnieg
Mam jeszcze pytanie dotyczące zdjęcia, jak zrobić takie skałki jak na zdjęciu Ultramarine? Robię takie rzeczy z korka, ale nie wiem jak zrobić takie ładne nacięcia. Cążkami?
Ja tam chyba korę też widzę
Co do korka to ja nożykiem tnę ale ze sporego kawałka wychodzi mi coś dwa razy mniejszego, za to ładnie uformowane.
vanTroff napisał:
Mam jeszcze pytanie dotyczące zdjęcia, jak zrobić takie skałki jak na zdjęciu Ultramarine? Robię takie rzeczy z korka, ale nie wiem jak zrobić takie ładne nacięcia. Cążkami?
Kora sosnowa, łamana, skubana przy pomocy nożyka, korek jest b. fajny, ale ja wolę korę daje lepszą fakturę, po pomalowaniu wyglądało to tak
wszystko połączone klejem na gorąco.
Suuuper! 15 lat maluje ludki, a nie wiedziałem, że używa się kory
Wielkie dzięki za masę odpowiedzi.