W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
?U no hablo Espanol?
Niusy na grudzień:
Squalo (meh)
Sogarat Hmg (wows)
Spetnaz Paratrooper with shotgun (wows *2)
Petesilea bootleg in kum bike (już wiesz Piotrze )
Hac tao new with Hmg (żeby Bryndza miał co malować)
Box of tohaa Rasahil with Chaskas like the auxilias (Idio odkładaj pinionszki)
Nie ma algulacili - pewnie styczeń.
Nowy Infinity Army 5.0 będzie w HTML5, a nie we flashu (yay, będzie jak u białych ludzi, na tabletach!)
Squalo :-D
Hac tao new with Hmg - fajnie już 2
Box of tohaa Rasahil with Chaskas like the auxilias - ciekawe co to będzie, chyba mi zapowiedzi umknęły
Ostatnio edytowany przez Asar (2014-12-05 13:39:57)
Riddle me this... Riddle me that
SamboR napisał:
Petesilea bootleg in kum bike (już wiesz Piotrze )
No kurczaczek!
@Asar:
Dossier nowego Hac Tao:
Niewydany Ghulam HMG (z pozdrowieniami dla Krzysztofa):
Zapowiada się chłopek z przydupasem, ale w odróżnieniu od PanOceańskich Auxlia przydupas ma broń zasięgową.
Nie rozumiem tego fenomenu niewydanego Ghulama z HMG.. przecież on jest w boxie Ghulamów SWC.
Chyba że coś nie zaczaiłem bo kawa nie zadziałała jeszcze.
Nowy HacTao to.. kozak
Środkowy model był niewydany, a stylistyką nawiązuje do Ghulamów ze startera.
Dobre newsy od Kangurów:
The Combat Company/australian retailer napisał:
We just received word and shipping details that the limited edition miniature will be supplied from Corvus Belli and is already on its way. The new V3 Infinity Rulebook is coming directly from their supplier to us and will be dispatched in the next few days. As soon as we receive them we will send them out to you and stores as quickly as possible.
Skoro AUSTRALIA ma już shipping to coraz bardziej wierzę że książki będą pod choinkę dla preorderowców
Na 100% procent! ;D Jesteśmy według nich krajem trzeciego świata, będą w styczniu.
A tym się jeszcze nie jaraliśmy:
Spetsnaz with Boarding Shoutgun
Ostatnio edytowany przez vanTroff (2014-12-10 08:05:38)
The Combat Company/australian retailer napisał:
We just received word and shipping details that the limited edition miniature will be supplied from Corvus Belli and is already on its way. The new V3 Infinity Rulebook is coming directly from their supplier to us and will be dispatched in the next few days.
Napisali że to limitowany model jest już wysłany z CB do Australijskiego Dystrybutora, a książka zostanie wysłana za kilka dni bezpośrednio z "drukarni" (czyli z Chin).
I przypomnę, że pierwsze zdjęcia dostarczonych pudeł z Icestormem były z Australii
Obym się mylił w moim podejściu i niech będą przed Świętami
Wargamer napisał:
3 edycja Infinity i limitowane modele ruszyły dziś do nas. Nie wiem jeszcze czy wysłali też coś ponad to. 9 paczek jedzie, 150 kg
Wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie
Niepokojące jest to, że nadal nie ma nowości tzw LISTOPADOWYCH (Dog-Warriors etc.)
cavalierdejeux napisał:
Wargamer napisał:
3 edycja Infinity i limitowane modele ruszyły dziś do nas. Nie wiem jeszcze czy wysłali też coś ponad to. 9 paczek jedzie, 150 kg
Niepokojące jest to, że nadal nie ma nowości tzw LISTOPADOWYCH (Dog-Warriors etc.)
Najbardziej niepojące jest to że brak informacji odnośnie jęczara...
cavalierdejeux napisał:
Wargamer napisał:
Niepokojący to jest wygląd książek.
To będzie klejone niestety nie szyte=poskanować sobie szybko ludki rulbók i nosić ksero bo sama książka od czytania się rozpadnie. Aha i nie otwierać książki za szeroko bo kartka wylata
Nowy SpecNazista to kolejny nieprzyjemny profil BS na krótkim dystansie +6 (brak minusa z covera ) w zwarciu to okropna rzecz.
Sam model rewelacyjny no i przeczuwam że broń będzie można łatwo wyskubać z modelu i podmienić na HMG jesli ktoś ma ze specopsa wolny. Dwa najbardziej srogie profile można bez proxowania ogarnąć. Jakby komuś jeszcze ostała się główka z powyżej wspomnianego zestawu to może mieć prawie pełne spektrum profili z których każda miniaturka będzie odmienna. Kozak! Tzn Kozak Spetznaz!
Ostatnio edytowany przez raeone (2014-12-10 19:27:19)
raeone napisał:
Niepokojący to jest wygląd książek.
Masz rację... na zdjęciach są jakieś powyginane...
[Polish Mod On] zobaczymy ile rozpadnie się w transporcie [Polish Mod Off]
Prawda, też mi się nie podoba jak to na zdjęciach wygląda. Zobaczymy jaka jakość papieru i okładki.
Na filmiku widać że podręcznik jest klejony :-(
http://www.youtube.com/watch?v=14UK0QiKGGM
Witam,
raeone napisał:
Nowy SpecNazista to kolejny nieprzyjemny profil BS na krótkim dystansie +6 (brak minusa z covera ) w zwarciu to okropna rzecz.
Sam model rewelacyjny no i przeczuwam że broń będzie można łatwo wyskubać z modelu i podmienić na HMG jesli ktoś ma ze specopsa wolny. Dwa najbardziej srogie profile można bez proxowania ogarnąć. Jakby komuś jeszcze ostała się główka z powyżej wspomnianego zestawu to może mieć prawie pełne spektrum profili z których każda miniaturka będzie odmienna. Kozak! Tzn Kozak Spetznaz!
Z tego co pamiętam - spadochroniarz nie ma dostępu do HMG (oczywiście mogę się mylić bom już stary i pamięć nie ta ale wydaje mi się że BS jest wystarczającą bronią ).
Prawda, spadający Spetsnaz ma Boarding Shotgun albo Rifle. Jak dla mnie super opcja, a razem z nim może lecieć pan Roger Van Zant!
DonDamiano napisał:
Witam,
raeone napisał:
Sam model rewelacyjny no i przeczuwam że broń będzie można łatwo wyskubać z modelu i podmienić na HMG jesli ktoś ma ze specopsa wolny. Dwa najbardziej srogie profile można bez proxowania ogarnąć. Jakby komuś jeszcze ostała się główka z powyżej wspomnianego zestawu to może mieć prawie pełne spektrum profili z których każda miniaturka będzie odmienna. Kozak! Tzn Kozak Spetznaz!Z tego co pamiętam - spadochroniarz nie ma dostępu do HMG (oczywiście mogę się mylić bom już stary i pamięć nie ta ale wydaje mi się że BS jest wystarczającą bronią ).
Damianie ja słowem nie wspomniałem o spadzie z HMG. Jedynie o profilu z HMG- także misie czytamy ze zrozumieniem
Dwa srogie profile to miałem na myśli hmg i sr. O przydatności spadochroniarza z BS było linijkę wyżej, reszta omawiała walory i podatność na konwersje w tym modelu
Btw. nie każdy jest świadomy, ale specnaz z boarding shotgunem ignoruje cover praktycznie całkowicie. Z modyfikatorem -3 do BS radzi sobie za pomocą Marksmana, a +3 do ARMa nie aplikuje się, jeśli strzela łezką. Normal ammo lepsze od AP? Typowe.
Cel ataku shotguna dostanie +3 ARM za cover. Natomiast nie wiem jak będzie z modelami, które oberwą łezką. Teraz będzie konkretny podział na Direct Templates i Terminal Templates. Z tego co wiem to Direct Templates (flamery, chainy) bedą ignorować cover. Co do tych drugich to nie jestem pewien.
Dobrze że mam starego Squallo a nie tego z rurką na ramieniu
Ostatnio edytowany przez Asar (2014-12-19 19:04:32)
HacTao zaje*** futurystyczny, ale Sogarat... niszczy głowę!
Nowy sogarat jeszcze lepszy od poprzedniego, czekam na więcej
Witam,
oj! W tym miesiącu większość figsów super! Tylko do pani na motorku się wszyscy przyzwyczaili ale i tak jest super!
Unidronki SWC:
https://www.youtube.com/watch?v=iw2Ykt2CoY8
I zajawka z FB:
Nowy design broni i dość szybko wypuścili pakiecik SWC, teraz trza czekać na sektorówkę
Ostatnio edytowany przez raeone (2015-01-19 20:10:54)
A o takie coś najpewniej będziemy się bić w ITS2015:
Kiszka... Nie ma Nomadów ani Nipponu. To kolejny pan Bounty? Nieszczególny jakiś.
Nie widzę przypinek Szkocji...
To może sprecyzuję - to pewnie sam Winner Pack, reszta powinna być po staremu.
Spoiler:
Alguaciles SWC box.
Haqq Biker Sisters
New Tankhunter HMG(!)
2 unstated blisters (Carlos only says blisters, not what they are).
Witam,
Ragik niezły choć mało go w tym filmie Ma Boarding Shotgun?
Ale za to Jan Huo! No ten to extremum u Chińczyków zrobił! CB przeszło samych siebie
DonDamiano napisał:
Witam,
Ragik niezły choć mało go w tym filmie Ma Boarding Shotgun?
Nope to Spitfire nowy.
DonDamiano napisał:
Witam,
Ale za to Jan Huo! No ten to extremum u Chińczyków zrobił! CB przeszło samych siebie
Rzeźba gwałci głowę prze uszy. Wymietli!
Ostatnio edytowany przez raeone (2015-01-26 20:35:11)
Nowa Joan of ARC
Ostatnio edytowany przez raeone (2015-01-27 09:11:43)
UUUUUUUUU wreszcie ładna pani rycerz
gdzie Ariadna ja się pytam? do innych frakcji wychodzą cały czas nowe modele a do Ariadny poprawiane stare wzory...
Chyba PRODOS Games coś wydało, nie? warIADNAzone czy jakoś...
Artois napisał:
gdzie Ariadna ja się pytam? do innych frakcji wychodzą cały czas nowe modele a do Ariadny poprawiane stare wzory...
A skaczący Spetznatz to pies czy inny dog warrior?
...Artois, oni po prostu czekają, aż się znudzisz i sprzedasz mi w końcu swoją całą armię...
From Mayacast:
February releases
Tankhunter AP HMG
the Nazarova Twins! (Kum character box)
Alguaciles SWC box
Teucer, Agema Warrant Officer
Igao (Tohaa unit. "Something like a Tohaa ninja". Naginata with very dynamic pose. CH: Camo, CC20, MA3, "and more stuff")
Hortensie napisał:
Igao (Tohaa unit. "Something like a Tohaa ninja". Naginata with very dynamic pose. CH: Camo, CC20, MA3, "and more stuff")
TAK! TAK! TAK!
Naginata? Znaczy się nie trzeba będzie się martwić, że mieczyk zamieni mu się we flamberga po czasie.
A czemu akurat we flamberga?
No w miecz o pokrzywionym (od złego przenoszenia) ostrzu
Ważne, że Clipsosi Minelayerzy będą teraz mieli więcej sensu, ale jeśli koleś będzie porządnym zabijaką też się nie obrażę
Najbardziej mnie kręci "very dynamic pose", bo w Makaulach trochę mi brakuje tej akrobatyczności Jaram się jak Gorgos po krycie od Phoenixa.
AP HMG Ariadna
https://www.youtube.com/watch?v=-k8L4Muxn7Q
Witam,
bardzo ładny, nowy standard rulez!
Ciekawe dlaczego TH nie doczekali się pudełka?
Nice, będzie proksował Specnaza.
Witam,
o ile większość figsów CB podoba mi się, może za wyjątkiem Bruanta bo ten wyjątkowo wtórnie wygląda w tej swojej pozie, to ten jakoś do mnie nie przemawia Choć widać że najnowsze modele stoją lekko na rozdrożu (TH MHG rozgląda się gdzie by tu pójść, Agema zastanawia się gdzie by tu strzelić, a Jan Huo ładowałby do wszystkiego co się rusza) Zobaczymy co będzie dalej.
Ostatnio edytowany przez DonDamiano (2015-02-12 18:50:13)
Dla mnie kozak. Prawie jak Tankhunter z Autocannonem.
Technicznie jest mega poziom. Mnie jedynie razi grzywka na Johny`ego Bravo
E tam, Aleph ssie. Prawie tak bardzo jak PanO...
Laski do Haqqislamu:
https://www.youtube.com/watch?v=xue-Du3Yl0U
Ach te... motory!!!
Witam,
a te karabinki...!
Tylko ja chyba zwróciłem uwagę na kształtny triceps jednej z pań.
Kristoff napisał:
Bo tylko ty masz triceps i potrafisz go zlokalizować z ludzi którzy tutaj zaglądają.
Ej. ja też mam. ;]
Kristoff napisał:
Ej, bo tak, posiadanie tricepsa i zwracanie uwagi nań is so gay... ;]
jarv napisał:
Ej, bo tak, posiadanie tricepsa i zwracanie uwagi nań is so gay... ;]
Wiesz to jak z internetowymi testami. Ja zobaczyłem że tu jest King Kong dopiero po 10 minutach
Posiadanie tricepsa jest pro, lepiej wtedy widać łapę z wielkim bicepsem bo rozkłada się to równo po obwodzie ramienia i nie wygląda tak jak nogi u delikwenta który zapominał o istnieniu 'dnia nóg'.. Ale pewnie nie macie pojęcia o problemach które poruszam
Od posiadania tricepsa lepsze jest tylko posiadanie triceratopsa..
Jaki King Kong?
Ostatnio edytowany przez Zalew (2015-02-19 14:09:21)
hm.... cholera - mogłem pomylić tricepsa z triceratopsem. ;]
Ehm.. chlopaki jesli robicie sobie nawzajem test na bycie gejem i jaracie sie cyckami olowianych figurek to nie wiem czy dobrze trafilem...
To nie jest ołów... To chyba stop aluminium i cynku (przynajmniej z czegoś podobnego był LOTR)
True, olowiu jest tylko 5%
Cav na kiedy będzie Igao
Ostatnio edytowany przez Hortensie (2015-02-25 17:30:02)
To są nowości na poczatek kwietnia
cavalierdejeux napisał:
To są nowości na poczatek kwietnia
W sensie odbioru jak rozumiem twój tok myślenia
Idaho bardzo fajny :-)
raeone napisał:
W sensie odbioru jak rozumiem twój tok myślenia
Odpowiedziałem dokładnie na poniższe pytanie i to niewiele myśląc
Hortensie napisał:
Cav na kiedy będzie Igao
Alguaciele rules. Tylko smutne że pani HMG już nie jest murzynką...
A co zabrakło afroamerykańskiej farbki?
Igao całkiem całkiem, dynamiczna poza i śmieszna głowa
Może się podobać... teraz czekam na wersję CA
Witam,
Tohaa mi się nie podobają ale Igao zmienił oblicze tej armii! Bardzo mi się podoba!
Brak jej, że tak powiem, cech anatomicznych. Nie farbka czyni człowieka...
IGAO ma srogie statsy.
Witam,
to ja przyjmę kilku Igao do moich ariadniańskich rozpisek, np do Francuzów
Przez ułamek sekundy zapomniałem, że hiszpanie używają centymetrów...
Ja też, chciałem kupić armię karczochów
Taka plota z forum Infinity:
According to rumours new ITS prize Le Muet is Mercenary unit working for Combined army.
What Le Muet is? Traitor human working for CA? Member of another new alien race?
Gdyby to się sprawdziło, byłoby super, w końcu jakiś najemnik dla obcych,
alien/human pracujący dla Kombinatu
Właśnie czytam HH Nemesis i Spear wpisywałby się w ten klimat
ale innym modelem w klimacie asasynów z tej książki też bym nie pogardził.
Nie ma opcji - ta czacha występuje w Core Booku na ilustracji McMurrougha.
Ha ha... a może się do nich przyłączy? W końcu Merc nie?
Co to jest do diabła?! PanO dostanie teraz TAGa z comabt jumpem?
Seria Stingray czyli Seraph (ten na screenie) Toni Macayana, Tikbalang.
Takie Panoceańskie ulepszone Geckosy.
Ziemniak fapie za 3 ... 2 ... 1.
costi napisał:
Nikt jeszcze nie wrzucił newsów z prezentacji Bostrii na evencie w Madrycie?
- Alguacil Hacker w blistrze (nie wiadomo, czy nowy)
- resculpt Haqqislamskich remów "not so fast"
- kolejny box w stylu Icestorma Ariadna vs YuJing (raczej nie w tym roku)
- "something big for Gencon"
- "reesculpt mercenary 2014 with motorbike"
- ITS 2015: 48 stron, 18 misji
Sorki że post pod postem ale Australijczycy mi podrzucili foty Masterclassa:
Asar napisał:
IGAO ma srogie statsy.
Każda Ninja zjada go na śniadanie.
Btw 18 misji na ITS2015? Pogięło?
Ostatnio edytowany przez Michał (2015-03-02 13:34:19)
Michał napisał:
Btw 18 misji na ITS2015? Pogięło?
6 wariantów ARMOURY