W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Witam,
Prezentuję poniżej moje pierwsze prace z systemu Infinity.
Konstruktywna krytyka mile widziana
Jak dla mnie bomba! Nie znam się na malowaniu ale podobają mi się bardzo a szczególnie pomysł z podstawkami. Wyszły takie fajne elektryczne postacie
Bardzo zgrabne modele - jedyny "przyczep" z mojej strony - troche takie ... rozmazane (drybrush?), ale to może być kwestia zdjęć. Chętnie obejrzałbym je na żywo. I zgodzę się z Hafesem - pomysł z podstawkami świetny.
Biorąc pod uwagę, że to bardzo trudne modele do malowania (drobne proporcje ciała w modelach infinity) to jestem pod wrażeniem. Trzymają też bardzo fajny klimat. No i podstawki świetnie kontrastują. Looking forward for more.
Zdjęcia były robione telefonem, więc jedne wyszły lepiej inne gorzej. Efekt ziarnistości, to skutek niedoskonałości aparatu.
Dodam, że ani razu nie użyłem techniki drubrush
Chciałbym wreszcie coś nimi zagrać, więc na żywo powinna być okazja żeby je zobaczyć.
Dzięki za opinie
Riddle me this... Riddle me that
Podpisuję się pod ocenami kolegów, elektryczność rządzi ...ale mam drobne ale
Widać, że nałożyłeś jasny kolor bezpośrednio na ciemny brzeg podstawki.
Musisz albo nanieść kolejną warstwę, albo w przyszłości nałożyć najpierw warstwę bazową (wysokopigmentową), a później docelowy jasny kolor
Bardzo fajnie się to prezentuje, dobry poziom malowania, świetny pomysł i wykonanie na powierzchni podstawek, niestety niedomalowane i w niektórych miejscach nierówno pomalowane ranty psują efekt, popraw to i będzie bardzo dobrze.
Macie 100% racji z tymi podstawkami. To jest tak, że nałożyłem jedną, na niektórych rantach może i dwie warstwy jasnej farby. Oczywiście jak widać nadal przebija. Starym zwyczajem zostawiłem to "na później", bo to przecież już nie jest takie ważne: cel osiągnięty, figurka przecież pomalowana - i tak zostało jak zostało
No ale jaką mam teraz motywację, żeby wreszcie to poprawić
Ostatnio edytowany przez Lukas (2013-03-16 20:18:20)
Bardzo ładne malowanie. Spytam z innej beczki, będziesz zaznaczał im "Front Arc"?
Jeszcze nigdy nie grałem w Infinity, więc nie znam zasad. Słyszałem tylko, że "Frot Arc" jest raczej niezbędny.
Jak wymyślę jak je ładnie wkomponować w podstawkę, to pomaluję. Wrzucę foty jak coś będę mieć.
Wczoraj skończyłem sztandarowego do halabadników więc go prezentuję wraz z oddziałem.
I trochę starsza praca, czyli wózek astromoniczny. Z perspektywy czasu oraz efektu końcowego błędem było malować wszystko na niebiesko.
Wózek wyszedł niestety dość monotonnie. Jakbym robił drugi, to byłby już bardziej pstrokaty
Walking Dead
świetna robota, ale może sprawdzisz modele w boju? niedługo jest fantastyczny event w warhammera na którym Twoja armia bardzo by się przydała w obronie Starego Świata przed złem.. szczegóły w dziale Turnieje!
Ostatnio edytowany przez Artois (2013-03-22 11:37:14)
Niebieskiego nigdy za dużo , fajnie wyszedł ten wózek, wystarczy ze planety są kolorowe.
najs :]
Zdjęcia nie oddają - wpadaj na turniej, żeby pokazać w realu
Będę jutro na WW.