W zwi±zku ze zmian± forum od poniedzia³ku dodawanie nowych postow bêdzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROC£AW
Riddle me this... Riddle me that
CODEX: CHAOS DAEMONS (ENGLISH) 150,00
PSYCHIC POWERS: CHAOS DAEMONS (ENGLISH) 23,00
WARHAMMER ARMY BOOK: DAEMONS OF CHAOS (ENGLISH) 150,00
BATTLE MAGIC: DAEMONS OF CHAOS (ENGLISH) 33,00
CHAOS DAEMONSHERALD OF NURGLE 75,00
CHAOS DAEMONS BLOOD THRONE OF KHORNE 125,00
CHAOS DAEMON BURNING CHARIOT OF TZEENTCH 125,00
CHAOS DAEMONS PLAGUE DRONES OF NURGLE 175,00
CHAOS DAEMONS HERALD OF KHORNE 75,00
CHAOS DAEMONS HERALD OF SLAANESH 75,00
CHAOS DAEMONS BATTALION/BATTLEFORCE 340,00
HOW TO PAINT CITADEL MINIATURES (POLISH) 150,00
WARRIORS OF DALE CITY OF MEN 100,00
WARRIORS OF EREBOR 100,00
LINDIR OF RIVENDELL 60,00
THROR: THE LAST KING UNDER THE MOUNTAIN 60,00
GRIM HAMMERS CAPTAIN 50,00
Kodeks za 150 zeta to fajowsko jest?
Marudzisz jak zwykle! Jak Ci nie pasuje to kup sobie wersje cyfrowa. Za jakies 200 - przeciez tam sa obrazki 360, ktorych nie ma w wersji papierowej. Widzisz jaki deal? Ale Ty jak zwykle...
Moim zdaniem jednym z najwiêkszych problemów 40 by³ fakt zbyt wielu przestarza³ych Codexów (siêgaj±cych 2-3 edycjê wstecz), je¶li utrzymaj± tempo to nied³ugo du¿a czê¶æ tego problemu przestanie istnieæ.
KvaNfield napisał:
Moim zdaniem jednym z najwiêkszych problemów 40 by³ fakt zbyt wielu przestarza³ych Codexów (siêgaj±cych 2-3 edycjê wstecz)
No widzisz, a jak wydali ksi±¿kê uaktalniaj±c± do lataczy to krzycza³e¶: "Ban... Ban..."
cavalierdejeux napisał:
KvaNfield napisał:
Moim zdaniem jednym z najwiêkszych problemów 40 by³ fakt zbyt wielu przestarza³ych Codexów (siêgaj±cych 2-3 edycjê wstecz)
No widzisz, a jak wydali ksi±¿kê uaktalniaj±c± do lataczy to krzycza³e¶: "Ban... Ban..."
Kluczem w mojej wypowiedzi by³o s³owo które pogrubi³em. Wydanie nowego codexu zawieraj±cego wszystkie zasady wyklucza potrzebê istnienia ksi±¿ki uaktualniaj±cej.
W³a¶nie czekanie na kolejne kodeksy i liczenie, ¿e KIEDY¦ WSZYSCY bêd± mieli AKTUALNE codexy jest mrzonk±.
W³a¶nie poprzez system update'ów (takich jak ksi±¿ka do lataczy) gra ma szanse staæ siê wyrównana (jako tako) w trybie prawie natychmiastowym. Owszem. Nie wszyscy naraz bêd± mieli NOWE jednostki, ale na przyk³ad wszyscy bêd± mieli dostêp do broni przeciw lotniczej lub w ogóle upgrade statystyk/zdolno¶ci specjalnych tak by pasowa³y do BIE¯¡CEJ edycji
A kodeksy nowe mog³y by powstawaæ tak jak powstaj±... po kolei. A w nich bêd± zawarte nowe jednostki i inne ciekawostki. Wiêc moim zdaniem update nie k³óci siê z sensowno¶ci± nowych ksi±¿ek armijnych
Skull Cannon & Blood Throne
bez komentarza....
Herald of Tzeentch on Chariot & Burning Chariot of Tzeentch
rydwan fajny!
Herald of Khorne, Nurgle, Slaanesh
Plague Drones
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2013-02-20 00:04:33)
...Kvan, chyba powiniene¶ siê przespaæ, odpocz±æ, a jutro raz jeszcze rzuciæ okiem na te szkarady, mo¿e zobaczysz prawdê
³o Matko! Jak wiecie jestem entuzjast± modeli GW ale...s± granice nawet dla mnie. Mo¿e nie jestem demonist± i dlatego tak to postrzegam. Wszyscy trzej heraldzi fajni, rydwan z heraldem ca³kiem ok. Je¼dzcy much chyba trochê za wysoko osadzeni.. Reszta od razu budzi u mnie skojarzenia:
- cannon --> ¿ó³wie ninja atakuj± (dzia³ko ogrowe z podobnym motywem zdecydowanie lepsze)
- tron --> tramwaj i pasa¿erowie lub pojazd na paradê czegokolwiek
- rydwan --> rafa koralowa i jej mieszkañcy
Mo¿e w realu modele wydadz± siê lepsze
Skull Cannon u¶wiadomi³ mi do czego Khorn potrzebuje tych wszystkich czaszek.. Teraz 'skulls for skull throne' brzmi jak "Przynie¶cie mi amunicjê" xD
Zmienia siê zawarto¶æ Battalionu/Battleforce'a do Demonów.
Wylecia³y Demonetki i Horrory, a zamiast nich wskoczy³y Nurglingi i Screamery i Plaguebearerzy.
Dalej to najleszpy batalion GW bo mo¿na nim grac i w 40k i w battla.
Wiêcej by zarobili (na figurkach) gdyby obie ksi±¿ki by³y po³±czone w jedn±.
Bloodletter Khorna zdominowa³ ok³adki heh.
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2013-02-20 22:39:36)
Xyxel napisał:
Dalej to najleszpy batalion GW bo mo¿na nim grac i w 40k i w battla.
Obiektywnie patrz±c tak, ale dla mnie zawiera on 8 u¿ywalnych modeli.
Xyxel napisał:
Mo¿e i tak, ale w takim rozwi±zaniu, gracze tacy jak ja musz± kupiæ dwie knigi aby pograæ demonami w oba systemy.
Xyxel napisał:
Wbrew pozorom jednak nie
...Du¿a czê¶æ osób gra albo w WFB albo WH40k, a nie oba
Du¿a cze¶c gra albo/albo bo wymaga to ró¿nych armii i figurek. W przypadku Demonów by³a okazja wykorzystac ich unikalny charakter.
Gdybym mia³ kodeks do obu gier w jednej ksi±¿ce i jakie¶ figurki pasuj±ce (oprócz podstawek) do obu systemów to na pewno bym siê pokusi³ o grê w obydwu ¶wiatach. A ¿e rozpiski s± ró¿ne w Battlu i 40k to gracz dokupi³ by ich wiêcej ni¿ gdyby gra³ tylko w jeden system. Wci±gniêcie gracza z jednego systemu w drugi to dla producenta same korzy¶ci.
@Xyxel - teoretyzowanie. Mówiê Ci z praktyki, ¿e tak nie jest. Znam tylko jedn± (powiedzmy, ¿e KvaN BÊDZIE drugi ) osobê, która gra praktycznie w obie gry, a i tak w stosunku 9:1 na korzy¶æ Battla
I pomy¶l sobie jaka by by³a wrzawa jakby kto¶ graj±cy w jeden system krzycza³: "Po co mi zasady do drugiej gry i wiêksza cena ksi±¿ki skoro gram tylko w jedn±... ban... ban..." ... Bo chyba Xyxelu nie za³o¿y³a¶ ¿e Combo-Codex kosztowa³by tyle co jeden, prawda?
Hmm ja znam wiêcej osób (poza wymienionymi, Omadanem, Razielem, innymi z poza Boltera) które graj± i w 40k i w Battla wiêc jestem zdziwiony statystyk± o której mówisz.
Combo-kodeks powinien byc w normalnej cenie, bo przecie¿ chodzi o wci±ganie graczy do nowego systemu i ... och, ok GW nie wpada na takie proste pomys³y ; )
Xyxel napisał:
Hmm ja znam wiêcej osób (poza wymienionymi, Omadanem, Razielem, innymi z poza Boltera) które graj± i w 40k i w Battla wiêc jestem zdziwiony statystyk± o której mówisz.
Fakt zapomnia³em o Omadanie (sorki K. ), a Raziel ju¿ nie bawi siê tak naprawdê w podrêcznikowe GW (prawda? )
Nie w±tpiê, ¿e istniej± gracze graj±cy w to i w to. Poda³em Ci moje dane po rozmowie i z ilu¶-tam-set lud¼mi na przestrzeni kilku lat w sklepie. A wybadanie klienta przed sprzeda¿± jest podstaw± mojej pracy. Co gra, co lubi, czy by nie chcia³ czego¶ nowego etc.
Xyxel napisał:
Combo-kodeks powinien byc w normalnej cenie, bo przecie¿ chodzi o wci±ganie graczy do nowego systemu i ... och, ok GW nie wpada na takie proste pomys³y ; )
Kawa³ roku
...Ale odpowiedzia³e¶ sobie sam
Raziel wywo³any do tablicy powiedzia³:
-Ko³o d... lata mi GW, ich podrêczniki, polityka handlowa, ich gry i pomys³y na ¿ycie. Ja siê uwolni³em i wiem, ¿e mo¿na, choæ nie bez bólu.
To wasze pieni±dze napêdzaj± machinê angoli, to wy dajecie sob± manipulowaæ, to wasz problem co, za ile i na jakich warunkach kupujecie od giganta...mój ju¿ nie.
To ¿e czasami widzicie mnie, jak przesuwam po stole figsy GW nie znaczy nic.-
Potem jeszcze mówi³ jakie¶ nie artyku³owane wyrazy, ale to ju¿ siê nie nadaje do opublikowania.
Oj nikogo nie wywo³ywa³em tylko poda³em przyk³ad. Fakt, ¿e nie najlepszy z uwagi na stosunek do GW ale potrzebowa³em liczb do dyskusji Sry mr. R.
A odno¶nie wybadania klienta Cav to zacytujê tu z filmu :
"There are over 550 million firearms in worldwide circulation. That's one firearm for every twelve people on the planet. The only question is: How do we arm the other 11?"
Xyxel napisał:
"The only question is: How do we arm the other 11?"
Na pewno nie wydaj±c combo-codexu Xyxel-Cage
...wywo³a³ mnie Cavalier, on zawsze wie, jak sk³oniæ mnie do wyra¿ania moich opinii na tematy dra¿liwe. Koniec offtopu.
Blue Horrory wróci³y! A Screamery jad³y wczoraj super ostr± pizze
[/url]
GW lubi ekskluzywne produkty.
Czê¶æ graczy pewnie te¿
Skusi siê kto¶ na limitowan± wersjê zasad?
http://www.games-workshop.com/gws/catal … tid=556481
Reszta zabawek:
Ostatnio edytowany przez Izwor (2013-02-23 01:38:05)
Smiem twierdzic, ze to cos dla Khorna nie jest rydqwanem tylko motocyklem
Generalnie szalu nie ma, typowy release nazwalbym.
Nurglowe trutnie bardzo fajne tylko trzeba je bardziej "obrzydliwie" pomalowac. Nurglowy Herald te¿ jako¶ tak pastelowo pomalowany przez co w ogóle nie wygl±da jak zgni³y.
A co do Khornowych to nie jest to motocykl. To jest Chopper Nie dziwiê siê, ¿e Bloodlettery s± wkurzone skoro musz± siedziec na czym¶ takim zamiast walczyc w pierwszym szeregu.
Urz±dzenia khorna rzoncdzi - kó³eczk± s± czyst± esencj± chaosu. I pani od Slanesza odstawiaj±ca kankana - równie¿ piêkne !