W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Riddle me this... Riddle me that
Za mało rdzy... i mówię poważnie, bo powinien być oprócz zieleni jakiś inny motyw kolorystyczny
Nawet nie wiem jak to zrobić, nie znam się na makietach ;p
Tak samo jak na figurce
Czy teraz lepiej?
albo zrób delikatną strukturę (masz jakąś pastę strukturalną ? albo naklej chusteczki chigieniczne, poodrywaj i pomaluj - będzie piękna faktura napuchłego od rdzy lakieru) gdzieniegdzie i śmignij z aerografu po tym jakimiś brązami i pomarańczami.
Teraz jest bardzo ok .
Ostatnio edytowany przez ULTRAMARINE (2012-03-21 16:24:31)
Lepiej
Porobiłem kilka kontenerów do infinity wg fajnych szablonów, które znalazłem w necie. Robi się w 2-3 minuty jeden, będzie ich jeszcze z 10, jak będę miał cierpliwość przysiąść
Jakość słaba, no ale to zdjęcia wieczorem w oświetleniu pokojowym.
no może nawet i jutro na pewno przed turniejem infinity przyniosę.
WIPek Jannisara. Potrzebuje jeszcze trochę rozjaśnień na pancerzu i domalowania detali, a przede wszystkim broni. Nie wiem tylko czy lepiej srebrne zrobić NMM czy metaliczne jak teraz - NMM wydawało się trochę zlewać ze schematem samego pancerza.
bardzo fajnie się prezentuje, wg mnie rób w metalikach będzie gnata bardziej widać, bo na razie jest jedna szara bryła. Ciekawi mnie jak wygląda malowanie tych modeli w porównaniu do GW.
Z jednej strony dużo szybciej i przyjemniej (trochę mniejsze, rzadziej spotkasz duże płaskie powierzchnie), z drugiej, tutaj przy niektórych detalach (jak oczy choćby) trzeba się naprawdę nasiedzieć.
no czy ja wiem...Na pewno robię podkład aerografem, żeby nie był za gruby. Dobry jest też jasny podkład, co najmniej jasności codex grey, wtedy raz, że łatwiej wynaleźć wszystkie detale i je pomalować, dwa, farba jednak będzie jaśniejsza niż na czarnym, więc detale są bardziej wyeksponowane. W przypadku tego jannisara podkład był czarny, no ale to kwestia koloru jego pancerza.
Budynek do infinity. Chętnie zorganizowałbym zbiórkę na np szary spray, którym pomalowalibyśmy tę oto makietkę
Jak dla mnie rewelacja... ale dlaczego na szary spray? Może jakiś żywszy kolor
Moździerz >> Jestem w stanie pomalować to na każdy kolor, dopóki ktoś przedstawi mi ciekawy koncept, który spodoba się przynajmniej kilku innym graczom
Nowy mostek/przejście/cośtam. Będzie go więcej, jak dojdzie reszta aluminium perforowanego Mostek jest/będzie modułowy, tzn ta niska platforma nie jest na stałe, więc można ją będzie różnie dostawiać (w efekcie powstaną 4 wersje "kierunkowe".
Czad... ale chcę to zobaczyć pomalowane
Ekstra. Zgadzam się z Cav'em - pomalować. I tu szary może być jak najbardziej - choć osobiście położyłbym jakąś rdzę, i gdzie niegdzie sól - a potem szary. ;]
O, taki pomost fajny! Duża ale ażurowa bryła na i pod którą łatwo jest postawić modele (w przeciwieństwie do budynków z pełnymi stropami/dachami).
Szybki czarny, metal, rdza i gotowe : ) Zdjęcia gotowego dawaj.
Czy te podpory pod kładką nie będą za delikatne (składowanie makiety) ?
Póki co nie maluję -> patrzcie temat ze zrzutą na farby Te podpory fakt, nie są tytaniczne. Podczas zwykłego użytkowania, tzn przestawianie, stawianie figurek, szturchanie ręką przez przypadek, trzymają się bez problemu. Niestety przy wypadkach w stylu "ktoś się na tym oparł" albo "przycisnął i przesunął" jestem w stanie wierzyć, ze zwyczajnie się to odklei. Postaram się też niedługo zadbać o spoiwo z np poxipolu, ale dalej jest to pienione PVC - obojętnie jaki klej, w pewnym momencie pęknie albo oderwie się sklejony pasek. Dlatego wiadomo - nie trzeba jak z jajkiem, ale trzeba chociaż jak ze szklankami
Kozanów dalej ma ten rowerowy kolor na blokach ? ;]
Bardzo fajny mostek, z czego robiłeś podłogę ?
Zwie się to aluminium perforowane, niektórzy przycinają to na wybrane długości/szerokości.
A gdzie można to aluminium dostać, w castoramie, albo podobnych dałoby radę?
Strasznie sterylnie pod spodem, rozumiem, że planujesz tam jakieś badziewie umieszczać na onych modułowych podstawkach? Sama wysokościowa makieta to trochę mało możliwości grania. A może planujesz tylko most jako dostawkę nad pole bitwy?
Ostatnio edytowany przez Zielarz (2012-04-02 18:05:57)
Twój post jest do tego stopnia niezrozumiały, że mam nadzieję, że sam odpowiedziałeś sobie w nim na swoje pytania
To bardzo proste. Planujesz w przyszłości wzmocnić filary i np. obdarzyć je podstawkami (na których wtedy wypadałoby napaskudzić w stylu Infinity) czy jednak będzie takie zawieszenie jak teraz i dziarsko będzie sobie most wisiał nad innymi makietami? Zawieszenie wygląda na iście szklankowe... Nie zmienia to faktu, że jak na razie ładność i może się podobać.
No pomysłem jest, żeby to inne makiety wpasowywać pod ten mostek, będzie więcej możliwości. Jak wstawię podstawkę to zawsze ten element będzie wyglądał tak samo.
Nie mam się niestety czym pochwalić...Ale wrzucam WIPka, żeby chociaż udowodnić, że faktycznie coś szykowałem na ten konkurs
W zamian mogę pokazać też WIPek dwójki z ok 10 winnych, którzy razem z makietami zajmowali mi czas, który miałem poświęcić na GKsa...
Kurcze taka precyzyjna rzeźba na sztandarze i nie złożona praca : /
Przy czym to głównie rzeźbiarz z gw się nad nią nasiedział
Figl4rz napisał:
Przy czym to głównie rzeźbiarz z gw się nad nią nasiedział
Aha. Znawcą GK nie jestem. Ale po pomalowaniu na pewno byłoby cacko.
Może kiedyś się pojawi w galerii po ukończeniu.
Zrobiłem markery Prone i Impersonation 1 i 2 do Infinity. Przy Prone markerach dopuściłem się do kradzieży własności intelektualnej mikołaja, bo on na nie wpadł, ale na szczęście zrobiłem je pierwszy, więc nikt mi niczego nie udowodni Impersonacja to już mój prywatny "wynalazek"
Ostatnio edytowany przez Mozdzierz (2012-04-15 16:05:09)
DOBRE
Pierwszy etap budowania meczetu skończony
Ładne, okna trochę duże, będzie można TAGa wwystawić ;] Kopuły z czego chcesz zrobić?
Weź pod uwagę, że to meczet, nie bunkier - to nie ma być ostateczny punkt strzelecki, tylko ciekawa makieta ;p W środku też będzie kilka łuków, ścian itp. Kopuła będzie z kuli styropianowej.
No, no szykuje się świetna makieta, no właśnie z czego będzie kopuła i czym będziesz wypełniał okna ?
ULTRAMARINE napisał:
i czym będziesz wypełniał okna ?
Jak to czym? Lasem broni
Mozdzierz napisał:
Kopuła będzie z kuli styropianowej.
no tak, widać ze wkręciłeś się w te makiety
nie zapomnij o szeregu butów przed meczetem będzie klimat
@ cavalier
a Allah będzie nosił kule, ciężki teren do przejścia
Moździerzu - pomysły tutaj... Może się coś przyda. ;]
Wiem, z tej strony wziąłem pomysł na środek i podłogę.
W zasadzie skończony meczet.
A co nie będzie pomalowany?
A na poważnie to rewelacja... lubię kopuły
Brakuje mu tylko wyraźnego oznaczenia, w którą stronę do Mekki (swoją drogą w kosmosie to nieco problematyczne). Fajnie jakby był też minaret - w końcu niewierni muszą mieć skąd wyć do księżyca
A tak poza tym - bardzo fajny, czekam na arabeski na ścianach.
Ostatnio edytowany przez SamboR (2012-04-19 19:55:23)
Minaret będzie. A na arabeski niestety możesz się nie doczekać chociaż trochę zdobień jeszcze się wciśnie.
Ale jakby wydrukować, lub lepiej - poszukać blaszek fototrawionych - byłoby miodzio
Zrobiłem pierwsze piętro "czegoś" (nie wiem jak to nazwać ;p). Zdjęcia kijowe i nic nie widać, ale może coś się uda wynaleźć na nich na piętrze planuję zrobić coś w stylu punktu widokowego/ ogródka z kawiarni. Niektóre przejścia jak widać zostają otwarte, bo wysokością pasują do schodów i mostów które zrobiłem.
Powinieneś się zatrudnić w Micro Art... motywy ozdób pierwsza klasa, ale nie wiem czy odpowiadają Uniwersum Infinity.
Do Kebabów jak znalazł, btw, będziesz Granatniku... tfu tzn Moździerzub robił budkę z owym zacnym żarłem? Idealnie wpasowała by się w klimat i dodała całości fajny, humorystyczny akcent.
Dawno się niczym nie chwaliłem, to się w końcu pochwalę! Dwa WIPy potworków chaosu. Hellbrute nawet nie ściśnięty jeszcze do końca, demon musi używać antycznego urządzenia podtrzymującego jego wątłe skrzydełka, ale jeszcze trochę i będą gotowi.
Ładnie ładnie ale Daemon Prince to Undivided będzie?
Helbrute Khornowaty czy jakiegoś konkretnego Legionu/Chapteru? World Eaters , Berserkers of Skallathrax, Crimson Slaughter, Oracles of Change?
Zwłoki SM-ów pod nogami obowiązkowe!
Wszystko Popkhorne, jedno i drugie. Nie wyczytałem nigdzie we fluffie, że demon prince'y khornowe jak schodzą z taśmy to idą na czerwone malowanie.
fajna scenka sytuacyjna hellbrute ostro napier.... a demon prince patrzy na niego z wymownym wyrazem twarzy "qwa, moje pole...."
Ostatnio edytowany przez Artois (2012-10-03 11:51:58)
Nie musi być "czerwony", żeby być khornowy. Może być czarny. Niebieski raczej nie ; ) Ale w takim razie ikona patrona musi być.
Klasyka to czaszki (microart albo z bitzów), pancerz z mosiądźu i skapująca/płynąca krew.
Świetne, pięknie pocieniowana czerwień, na takich podstawkach będą prezentować się doskonale.
Nakupowałem bitsów i zaczynam robić swoją gwardię honorową/ command squad/ vanguard veteranów/ kapitana/ na co tam wpadnie mój chory umysł. Teraz będzie już Ultra, Rzym (+trochę grecji ) i SPQU
Brakuje niestety jeszcze paru uzupełnień liquid GSem, ale jak będę miał okazję, to zrobię.
Pare nowych detali, w tym nowy Ultras
Fajnie to wygląda!
Podobają mi się te konwersję, zwłaszcza ten po lewej, bo ma ciekawą dynamiczną pozę.
A same bitsy są świetnie wykonane, najlepsze są hełmy oraz broń.
Trochę ich jeszcze pokonwertowałem... Wydaje mi się że wyszli znacznie lepiej.
Deathwing, armia cud do malowania, jakbyś nie malował ładnie wyjdą Wstępny WIP, póki co bez dotknięcia pędzlem. Będą kontynuacje. Jak ktoś chce całą armię deathwingu tak pomalowaną, pisać na PW
Ostatnio edytowany przez Mozdzierz (2013-01-19 21:03:26)
Myślałem że w termos odziani są tylko weterani, a ten koleś jest kompletnie zielony..
Edyta:
Pan z młotkiem też pikny, a wcześniej niepokazywany wiec chwalę..
Ostatnio edytowany przez Zalew (2013-01-19 21:24:00)
Wczoraj zobaczyłem przepięknego weterana UM na coolminiornot i tak się wzruszyłem, że aż zacząłem jednego ze swoich malować:
Podajcie jakiś ciekawy pomysł na podstawkę dla takiego marynata, bo jedyne moje pomysły to piasek albo znowu kawałek korka..
Zamiast korka dawaj orka. Po jednym pod każdą stopę.
Jak weteran to daj mu posadzkę jakiejś świątyni albo czegoś w tym stylu.
Ostatnio edytowany przez ULTRAMARINE (2014-05-02 10:10:23)
Jeszcze tylko stormbolter, jeden gem i pieczęci, ew napisy na zwojach.