W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Strony: 1
Wątek Zamknięty
To może następny turniej na 250? Albo z przymusowym tagiem?
Riddle me this... Riddle me that
fala napisał:
Albo z przymusowym tagiem?
Czyli co Ariadna, Tohaa (i prawdopodobnie Haqqislam) nie gra?
No to z Hi Ja się nie znam, ja tylko trolluję. Po prostu z kimś gadałem, że fajnie by było pograć trochę TAGami a nie ma okazji ostatnio i też się średnio sprawdzają, gdy już jest okazja.
Proponuje w styczniu... po drodze będzie Scarface z Cordelią, więc ludzie będą mieli szanse na posiadanie TAG-a bez względu na frakcję
a co z grudniem? Może zaszalejemy i zrobimy 150/p? Wtedy nowi gracze zagrają spokojnie tym co mają a i Tohaa da się wystawić bez 1/2 proxów.
Asar napisał:
Może zaszalejemy i zrobimy 150/p?
Ciekawy pomysł, a może dorzucimy do tego granie na określona ilość modeli np.8?
Powiedzcie czy to ma sens, bo ja nie mam wyczucia turniejowego/growego
Zielarz w innym temacie napisał:
byłbym za powtórzeniem formatu albo zejściem do 150, gra się wtedy w inną grę i jest fajowo!!!
150 - 200 dla mnie jak najbardziej tak. Nie bądźmy zamknięci na innowacyjność.
Dwóch znajomych ma już modele, uczą się jeszcze zasad.
Co prawda kilka gier rozegrali ale ze względu na proksy, nieznajomość zasad, na ostatnim turnieju nie byli.
Reasumując 200 punktów mi (oraz im) odpowiada.
150 to imho za mało, bo często sprowadza się do jedynej słusznej rozpiski, a przy 200 można już kombinować.
Ostatnie kilka turnieji było na małe punkty. Na wczorajszym już nie można było wystawiać HI i TAGów, większość graczy miała duże linked teamy. Nie mam nic przeciwko małym punktom, ale mam dosyć ograniczeń. Możemy robić urozmaicenia w jakąś inną stronę?
fala napisał:
Ostatnie kilka turnieji było na małe punkty. Na wczorajszym już nie można było wystawiać HI i TAGów, większość graczy miała duże linked teamy. Nie mam nic przeciwko małym punktom, ale mam dosyć ograniczeń. Możemy robić urozmaicenia w jakąś inną stronę?
To może się na 350-400 szarpniemy?
KvaNfield napisał:
To ja proponuję zejść jeszcze niżej np do 120-100 bez MI, HI i Tagów, wtenczas 4 bitwy spokojnie zagramy.
No bez przesady. W starterze masz modeli na 120p. a tam i tak jest przynajmniej jeden model HI lub MI
A z kolei 350 - 400 to ciutkę za dużo
Oj no, nie bądź przekorny. Z większości ostatnich postów wygląda na to, większość osób chce właśnie grać na małe punkty, mi to też pasuje, szczególnie, że kampania jest na 300 i tak. Ja po prostu chętnie odkurzyłbym TAGa i nowo kupioną Riot GRRL
Na 150 to i ja bym nawet przyszedł pewnie.
Ja osobiście lubię dużą ilość punktów, tylko wtedy na turnieju trzeba dać np. ograniczenie w modelach, żeby skończyć bitwę w jakimś rozsądnym czasie. Tylko propozycja, kebabami na bardzo male ilości tez się fajnie można pobawić
to może najbliższy na 150, a styczeń mega 400
chodzi mi o to , że 120 to za mało z kolei 400 to za dużo
chupakabra napisał:
to może najbliższy na 150, a styczeń mega 400
Dobry pomysł, jeśli większość uzna że 400 to za dużo to możemy zrobić na 350, chociaż 400 może być ciekawsze.
przy 400 3 bitwy odpadają
Baal napisał:
przy 400 3 bitwy odpadają
1. Zaczynacie zawsze o 10.30 i kończycie około 16.30... czyli 6 godzin...
2. Sklep jest czynny TEORETYCZNIE 8... Rozpoczniecie punktualnie to zdążycie.
3. Poza tym jeśli byłby wymóg TAG-a lub chociażby pewnej ilość HI to skutecznie zmniejszy to ilość modeli.
4. Można wprowadzić też maks. modeli w rozpisce tak po prostu
SKLEP BOLTER
Nie ma 3 bitew... nie ma turnieju... od razu mówię też, że turniej może trwać maksymalnie od 10 do 17.45.
To jak? W grudniu gramy na 150 a w styczniu 350/400 z ograniczeniem modeli?
Nie mam Taga a chętnie przyszedłbym w końcu na turniej. 200 pkt bez żadnych ograniczeń byłby ok, ale pomysł ostatni z wyeliminowaniem ghosta i Hi też mi się podobał. 150 free też mi się uśmiecha i nie wydaje mi się, żeby rządziły tam jedyne słuszne rozpiski bo w Infinity to nierealne. Jest tak dużo możliwości, że limit punktów w dół niczego nie zmienia, daje to pole do popisu dla finezji i strategii grania.
Rozumuję, że argument Izwora dotyczy tego, że nic innego niż rozpiska X na te punkty nie ma powera turniejowego...Zapewniam, że są gracze (ja w tej liczbie z pewnością) dla których "turniejowość" rozpisek jest żadnym argumentem. Jeśli więc kilku graczy uzna, że fun to fun, to obawy upadają i po prostu fajnie gramy...I ile satysfakcji jak "fun" przeczołga na stole "PG"!
+1 dla 150 w grudniu - fajny, lekki format. ;]
150 brzmi ciekawie. Zasad jeszcze za dobrze nie znam ale mysle ze moge sie pojawic
Jestem za 150, primo dlatego że sam chciałbym przytaszczyć się na turniej, a cały dzień (8h) nad stołem to dla mnie za dużo. Secundo, znajomi Izwora są także i moimi znajomymi- im więcej się ograją tym lepiej..
@Zielarz- Izworowi chodziło o to że na 150 pkt nie wciśniesz 2 dużych bydlaków i cheerleaderek, tylko kilka(5-8) mrówek i jednego pana mrówkę z fajniejszą bronią. Mateusz nie gra tak często.. Mówimy oczywiście o Izworowych Żabach, chyba że ktoś mu pożycza armię.
150 bez ograniczen, czyli najemnicy dostepni ?? Co wy na to ??
Brzmi fajowo!
150 + najemnicy - idealnie
No to widzę, że będzie tysiąc osób
SKLEP BOLTER
Czyli postanowione... 150pkt z możliwością brania Najemników.
Poprosimy Breslau Sphere o uploadowanie danych na temat regulaminu potyczki
Wątek Zamknięty
Strony: 1