W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Odsyłam do stronki i w szczególności filmiku(/ów)http://www.youtube.com/watch?feature=pl … b70AU5RfmI. Gdyby to działało jak obiecują - koniec babrania się w żywicach, silikonie itp. Mold, stuff, micha wody i do roboty. Miał ktoś z tym może styczność by szczegóły przybliżyć?
Dziś dostałem w swoje łapki podróbkę Instant Mold'a - Oyumaru, czyli to samo ale kolorowe made in china (i bez nalepki z cmon).
Powiem tak... bez czajnika z gorącą wodą pod ręka to nie da się z tym pracować.
Co prawda tworzywo jest bardzo plastyczne i miękkie ale szybko twardnieje.
Możliwe, że jest to spowodowane tym, że w pokoju jest raczej chłodno
(ciągle wietrzę ze smrodu makietowo-klejowo-farbowego).
Jak na razie wykonałem tylko odciski płaskich elementów ozdobnych z wypraski jakiegoś czołgu, by zobaczyć jak to wygląda.
Moim zdaniem forma oddaje szczegółowo detale, jak wyschnie gs, to ocenię czy faktycznie tak jest.
Wyszło super
Poza tym GS jest nadal mięciutki, więc nadaje się świetnie, by go nanieść na jakiś element czołgu/zbroi.
Będziesz planował wykonywanie bitzów "3d" ?
Osobiscie kopiowalem boltery (pies zjadl oryginal) i wyszlo mi z oyomaru calkiem niezle.
BTW to produkt jest japoniski, nie chiniski.
Riddle me this... Riddle me that
antchuck napisał:
Osobiscie kopiowalem boltery (pies zjadl oryginal)
SKLEP BOLTER
Wypraszam sobie
Mam oryginalnego instantmolda i powiem tak: w przypadku plaskich elementow jest to szybka opcja i wzory wychodza dosc szczegolowo, o tyle robienie elementow 3d jest bardzo bardzo kiepskie.
Oczywiscie wszystko zalezy od wymagan i moze komus bedzie sie to podobalo, ale wyglada to raczej tandetnie w porownaniu do normalnego odlewania.