W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Riddle me this... Riddle me that
Witam,
Powoli zaczynam myśleć o przeniesieniu turniejów elitarnych, ale mimo wszystko niszowych systemów takich jak Flames of War z niedziel na sobotę.
Czemu?
- Odciążenie sklepu i niedziela wolna dla personelu (dzięki czemu zmniejszamy koszty zatrudnienia i przerzucamy je w zatowarowanie)
- Możliwość grania w jeden weekend u nas w sobotę i na wyjeździe w niedzielę (bo chyba większość turniejów jest w ten właśnie dzień, prawda?). Trenujecie lokalnie i dopieszczacie armie na wyjazd
Co wy na to?
Proszę o konkretne wypowiedzi osób zainteresowanych
GŁOSY ZA: 7
Suzan
Krechafety
Maciek
Thagg
Zielarz
Raziel
Zalew
Piecu
GŁOSY PRZECIW: 0
brak
ważne, aby były w godzinach umożliwiających pracującym granie.. ..a sobota to umożliwia.
Oczywiście turnieje były by w godzinach 10 - 18, czyli macie o godzinę dłużej niż w niedzielę.
SZATAN TWÓJ PAN
Powiedzmy sobie wprost - wszyscy są za.
Dlaczego? To proste:
1. Michałowi częściej autobusy jeżdżą w sobotę niż w niedzielę
2. W niedzielę można odespać po turnieju
3. W poniedziałek idzie się do roboty i się nie odeśpi po turnieju
4. W niedzielę mamy każą dzieciom chodzić do kościoła wbrew ich woli
5. W sobotę po turnieju można się schlać do nieprzytomności i obudzić w niedzielę w parku bez obawy, że się spóźni do pracy
6. W niedzielę lepiej biorą ryby
Co do turniejów wyjazdowych, to dotyczy to tylko Poznania (bo gramy w kościele, w wolnej tylko w ten dzień sali katechetycznej), ale akurat on jest najistotniejszy.
Ostatnio edytowany przez Krechafety (2011-05-13 17:19:34)
Widzę dwa drobne problemy:
1. Gracze częściej pracują w soboty niż w niedziele
2. Ilość stołów musi odpowiadać ilości graczy, czyli nie może być stołów zapasowych, na których NIKT nie gra
SZATAN TWÓJ PAN
Z graczy pracujących w soboty mogę wymienić Maćka G., który ma małe dziecko. Mamy też Adriana, który ma poważną pracę (chyba najlepszą z nas wszystkich) z nielimitowanym grafikiem (tzw. "praca bez endu"). Mamy też Zalewa, który dość często ma problem z głosami, które każą mu zmieniać zdanie na temat tego, w jaką grę zagra w danym dniu.
Cała reszta albo działa od poniedziałku do piątku albo jest bezrobotnymi studentami albo jest nieletnia.
Jeśli o kimś zapomniałem, to przepraszam.
Poza tym, po to się umawiamy miesiąc wcześniej, żeby nie było konieczności zamartwiania się zapasowymi stołami.
Mam nadzieję, że to nieco poprawiło nasze szanse na granie w soboty
Jako, że teraz mam duuuużo wolnego mogę grać i w soboty i w niedziele (no chyba, że coś się w moim Bolterowym grafiku zmieni). Ale skoro w soboty będzie grało więcej ludu to skłaniam się do sobót.
To ja jako przyjezdny z okolic Wawy dam njesczez jeden plus, mianowicie ze od nas jest naprawde kiepskie polaczenie pociagowe w niedziele... Z tego powodu zrezygnowalem z turnieju w ta niedziele Bylbym chyba na 5 u was, a pociag powrotny wraca okolo 7 w poniedzialek do Wawy... Sobota nie ma tego problemu, bo nawet jak pojde z wami imprezowac i sie obudze rano w parku to mam mnostwo czasu na dojazd do pracy w niedziele
Ja jako niewierzący aspołeczny student bez zatrudnienia jestem zupełnie indyferentny w tej kwestii. Jak widzicie korzyści z soboty, grajmy w soboty, MPK jeździ w oba dni tak samo.
No... w niedziele, to nawet ten nieudacznik "Trzy W Jednym" odpoczywał
Sobota jest lepsza, bo zaczyna się na "S".
Głosy Zalewa mówią że sobota jest git.
A teraz Zalew idzie się dokształcać.
Jak dla mnie to bomba
Dobra zamykam temat, bo widzę ogólny aplauz
Jakby były pytania to PW, albo chatbox
Dziękuję za współpracę.
Wątek Zamknięty
Strony: 1