W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Powiem tobie szczerze, ze nowej palety farbek nie znam., tzn. nazw Ale wydaje mi sie, ze aby zachowac morczny klimat to wez sie pobaw w kontrolowane cieniowanie zlotego koloru - najlepiej brazowym, a pozniej mozesz troszeczke purpurowego lub zielonego dac. Krawedzie czubkow ostrzy nawet srebrnym pociagnac.
Zobacz tutaj: http://www.coolminiornot.com/64091?browseid=3722700 koles srodek gwiazdy na tarczy zrobil ciemniejszy, a ostrza jasniejsze.
"Wyłoniło się z środka burzy. Bestia z metalu i żywego ciała, kabli i kości. Zapach siarki i zgniłych dusz..."
Często pierwszym z objawów inwazji na pełną skalę jest atak demonicznych machin Heldrake. Te metalowe monstrualności przemierzają próżnię pomiędzy światami uczepione do kadłuba statków Chaos Space Marines. Skrzydła złożone dla ochrony wokół siebie niczym nietoperze, pazury zaciśnięte na poszyciu okrętu. Kable z wnętrzności Heldrake niczym pępowina, pokryte organiczną tkanką, zagłębiają się w szczelinach pancerza nosiciela, ssąc energię tak jak pijawka ssie krew. Kiedy okręt wchodzi na niską orbitę Heldrake odczepia się, rozwija skrzydła i spada w kierunku atmosfery planety która stała się ofiarą Chaosu.
Z uwagi na reakcje większości przeciwników, model nie mógł byc w innych kolorach jak Night Lords poza tym ta jednostka bardzo pasuje do tego legionu.
Moze to dziwne, ale generalnie mam brak zastrzeżeń No i nie rozumiem jak tutaj tobie zloto fajnie wyszlo, a na motorach juz nie - widac ze wiesz o co chodzi.
Moglbym sie do glowki ludzika przyczepic, ze troche ginie, a tylko kolor czerwony ja ratuje przed zagubieniem. Dalbym tam wiecej rozjasnien, albo moze jakis OSL, ze niby swieci?
Dodałem srebrne krawędziowanie po twoich wcześniejszych uwagach do motorów na dwóch warstwach wash-a (Agrax Earthshade). W miejscach nitów/śrób były nawet 4 warstwy, żeby powstały miejscowe przyciemnienia. Na motorach kiedyś dodam taki efekt, musiały zdążyć na turniej. Głowa jest mała a model duży a nie miałem lepszego oświetlenia do jej pokazania (z fleshem aparatu wychodziło beznadziejnie). Wyszło jakby wyłaniała się z ciemności kadłuba co nawet pasuje do backgroundu. Efektu światła od głowy to się bałem, że wprowadzi za duży miszmasz z złotem i niebieskościami błyskawic. Dziękuję za uwagi c.m. !
Ja tam go na żywo widziałem i jest po prostu bardzo fajny. Jedyne, co mógłbym się przyczepić to to, że mogłeś spędzić więcej czasu (warstw) nad błyskawicami, byłyby jeszcze bardziej widowiskowe. A i jeszcze gdybyś skorzystał z metalizera Vallejo jako złotego zamiast GW farbki, to złoto pewnie byłoby wręcz idealne Ale teraz też jest bardzo ładne.
Wow, super. Nie mogę się doczekać kiedy go zestrzelę!
Dzisiaj nietypowo. Prezentuję wam..... Chaos Cola!
(zdjęcie telefonem, sorry)
Prawdziwa, oryginalna, nie wypita, trzymam w gablocie
Przecież to pełnoprawny Droppod, znaczy się Dreadclaw ;p
Musiał się przewrócić przy lądowaniu.
Dziwię się, że jeszcze takowych nie widziałeś ;p
Ostatnio edytowany przez Izwor (2013-06-15 22:33:52)
Trójgłowa Chimera jest jednym z najstraszliwszych pomiotów Chaosu. Niektóre z nich posiadają ogon, którego kłapiąca paszcza posiada swoją własną inteligencję i apetyt.
Niezależnie od swojego zróżnicowanego wyglądu wszystkie Chimery charakteryzują się dziką i nieprzewidywalną naturą i gdy słychać ich trójgardłowy ryk, śmierć i krwawa jatka muszą być niedaleko.
Wyjątkowo potężny bohater Chaosu albo szalenie odważny czarnoksiężnik może próbować okiełznać Chimerę gdyż rzeź jaką one wyrządzają jest spektaklem, który przyciągnie uwagę Mrocznych Bogów.
Riddle me this... Riddle me that
Za pusta podstawka
Hahaha, podstawka jest specjalnie pusta. Trafią tam trofea z zacniejszych wrogów.
Będziesz odgryzał głowy figurkom pokonanego przeciwnika?
Lepiej zrobiłbyś jakieś skałki, w tym jedną płaską na którą mógłbyś przyklejać trofea...
Głowy odgryzać będzie Chimera. Ja będę już tylko wyszukiwał/kupował odpowiednie bitzy, a zamiast skałki planowane są zwłoki rozszarpanego ogra (tylko wypada jakiegoś faktycznie w bitwie ubić i mieć czas na upgrade podstawki). Bez obaw, wszystko jest tutaj przemyślane
Xyxel napisał:
Bez obaw, wszystko jest tutaj przemyślane
Ufff... odetchnąłem z ulgą, a prawa noga pokiwała z zadowolenia
Sarruxalon - Daemon Prince of Nurgle
Nie tak szybki jak słudzy innych Bogów, zwłaszcza ci uskrzydleni ale za to niepowstrzymany gdy już dosięgnie swej ofiary. Ktokolwiek na tyle głupi by stanąc mu na drodze szybko odkryje jaka niesamowita siła drzemie w tym rozgnijającym i toczonym zarazą ciele. Nie ma znaczenia czy Sarruxalon zaatakuje swego wroga plugawym mieczem czy pięścią zarazy gdyż rezultat będzie ten sam - nieopisywalna miazga z krwii i kości, bulgocząca od pożerającej ją zgnilizny Nurgla.
No to miała być taka rozpadająca się paszcza z przerwaną rzuchwą, w której wije się jęzor.
Liczyłem na paskudną ale może rzeczywiście wyszła za mało czytelna.
Nie tyle czytelność paszczy, co zdjęcia jest słaba, malarsko bardzo fajny,zwłaszcza "scyzoryk" znakomicie się prezentuje, na podstawce też zroviłeś miejsce na trofea?
Ostatnio edytowany przez ULTRAMARINE (2013-07-23 10:46:51)
Tak jest. Miejsce na podstawce jest na trofea. Jak tylko zagra i ubije coś godnego.
Będzie trofeum to zdjęcie też powtórzę i rzeczywiście na jakimś tle lepszym.
Chimera ubiła już w pierwszej walce trzy ogry i niedługo zwłoki jednego (innego) trafią na podstawkę. Młuahahaha...
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2013-07-23 18:25:11)
Dzisiaj prezentacja dłuższego projektu!
GW wydało serię fortyfikacji ale niestety tylko w stylistyce "imperialnej". Pojawiło się zapytanie o coś odpowiedniego ale dla Dark Eldarów.
Poczytałem kilka książek o DE ale mało tam było o ich "architekturze". Przestudiowałem to co jest w podręczniku i otchłani internetu i...
powstała seria szkiców (poniżej ostatni)
próbny model papierowy
model 3D
odlewy żywiczne z wydruku 3D i produkcje wykonuje www.terenydogier.pl
i na końcu miałem jeszcze przyjemność pomalować ten moduł
Proszę o opinie, zwłaszcza graczy DE!
Nie jestem graczem De ale sporo nagralem sie w wh online. Plotek zywcem wyjety z architektury dark elfow wiec do mrocznych eldarow jak dla mnie pasuje swietnie :-)
Świetnie to wyglada, profesjonalna robota, wzór świetnie oddaje klimat dark eldarów.
Dla mnie bomba, świetna robota.
Tereny Do Gier będą robić coś jeszcze w tym kierunku? Murki Eldarów, Tau, Necronów, (etc.)?
Ciałkiem ciekawie to wygląda, ale mam pytanie: to ma być fortyfikacja polowa?
Co do designu zastanawiałbym się jeszcze nad dodaniem jakiś bitsów do urozmaicenia. Po za tym powtarzam pytanie Zalewa.
Zalew napisał:
będą robić coś jeszcze w tym kierunku? Murki Eldarów, Tau, Necronów, (etc.)?
Nie kumacie czaczy... to wy robicie projekt, a oni dla Was robią druk
- Z tego co wiem to mają katalog gotowych makiet ale wykonują też całkiem nowe na zamówienie gdy zgłasza się ktoś zainteresowany. Projekt można miec swój albo zlecic jego opracowanie przed produkcją modelu.
- To jest fortyfikacja dla tych, którym nie pasuje do armii imperialny Aegis Defence Line. Całośc jest jednym odlewem - dodawanie bitzów skomplikowało by sprawę (czy chodziło o więcej detali?)
Porucznik Sauror (czerwony płaszcz) był zadowolony z swojego umocnionego punktu dowodzenia.
Jego ludzie dekorowali fortyfikacje po każdej zwycięskiej bitwie nowymi ozdobami ku chwale Mrocznych Bogów.
Część ozdób pochodziła z własnych szeregów Kultystów. Słabych, tchórzliwych, zbyt wolno wykonujących rozkazy.
Bardzo fajne,
Zarówno Eldarska wersja, którą widziałem jeszcze w wersji komputerowej,
jak i ta zrobiona przez Ciebie w klimacie Chaosu bardzo mi się podoba.
Udana konwersja!
Karmione ludzkim mięsem i rozwodnioną krwią, prychające, pobudzone z przebłyskiem inteligencji i groźby w oczach.
Ujeżdżający je wojownicy z północy, wyznawcy Chaosu, a w szczególności wielkiego Nurgla, pana Rozkładu i Zgnilizny.
Razem naznaczeni piętnem. Razem żyjący nosiciele śmierci i zarazy. Oręż poznaczony rdzą i trującym śluzem.
Marauder Horsemen of Nurgle.
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2013-11-17 10:13:15)
Pink Horrors of Tzeentch!
Bełkoczące, złośliwe sługusy Tzeentcha. Nikczemne parodie swojego pana. Na polu bitwy zbierają się w bandy jasno kolorowych demonów i uwalniają swoją potężną magię przeciwko wrogom, unicestwiając ich przeraźliwymi płomieniami Tzeentcha.
Podstawki zrobione przy użyciu Agrellan Earth. Gruba warstwa i świetny efekt już po godzinie.
Xyxel napisał:
Podstawki zrobione przy użyciu Agrellan Earth. Gruba warstwa i świetny efekt już po godzinie.
A jak pozostałe nowe farbki?
Nurgle's Rot bardzo fajny szlam/śluz/glut wychodzi (na mordce rumaka drugie zdjęcie powyżej) i też szybko schnie.
Ryza Rust (efekt rdzy) jest na korbaczach konnych maruderów też powyżej ale chyba za dużo dałem drybrushem.
Na kolejnych modelach spróbuję drobną gąbką odciski porobic, żeby bardziej punktowe te miejsca rdzy były.
Innych nowych farb jeszcze nie próbowałem ale widzę po galeriach że bardzo fajne i szybkie efekty wychodzą.
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2013-11-20 18:44:28)
Xyxel napisał:
i szybkie efekty wychodzą
I o to chodzi
Można na jasnym tle ale spękania wychodzą wtedy nieczytelne (robiłem na białym).
Podkład musi byc b.ciemny albo czarny, bo wtedy jest widoczny w szczelinach i daje efekt głębi.
A-ha. No myślę, że można spróbowac drybruschem to rozjaśniac czy dodatkowo podcieniowac albo poszukac tego typu farb innych producentów, może będą mieli jaśniejsze kolory.
Xyxel napisał:
albo poszukac tego typu farb innych producentów, może będą mieli jaśniejsze kolory.
Albo poczekać aż GW wyda kolejne kolory
Necron Tomb Blades.
Pierwotnie zaprojektowany w ostatnich dniach "Wojny w Niebiosach" jako kosmiczny myśliwiec. Jako że necrońskie ciała nie są podatne na niebezpieczeństwa międzyplanetarnych przestrzeni, nie były potrzebne zabudowane i ciśnieniowo szczelne pojazdy. Działając w rojach od kilkunastu, nawet do stu pojazdów Tomb Blades atakowały duże statki wrogów i niszczyły z punktową precyzją systemy obronne i opancerzenie przy pomocy broni gauss i tesla. Pojazd był tak udany i skuteczny, że wkrótce pojawiły się zmodyfikowane wersje do walk na powierzchni planet.
Ryza Rust rządzi
Necron Deathmarks
Już w dawnych czasach Deathmarks służyli necrońskiej arystokracji jako snajperzy i zabójcy. Teraz gdy znajdują się w niestrudzonych ciałach z metalu są nawet bardziej śmiercionośni niż za Czasów Ciała i Krwi. Zaczajeni w hiperprzestrzennym sanktuarium poza czasem i miejscem oczekują dniami, latami, a nawet wiekami na swoją ofiarę i odpowiedni moment do pojawienia się i ataku.
Bardzo ładne
Scorpion Green nałożony drybrushem jako odbicie światła z lufy, a przynajmniej taki był zamiar tych kilku efektów oświetlenia na modelach.
Będzie jeszcze drugi squad Deathmarków w innych kolorach. Trzeba się przygotwac do podjęcia nowych Tyranidzkich monsterów
Zrobiłeś to odbicie też od góry na bagnecie? Bo na zdjęciach nie mogę dojrzeć. Zamierzam zrobić podobne odbicie czerwone oraz niebieskie i zastanawiam się jakich farb użyć. Masz jakiś pomysł? W końcu cały Draigowing sam się nie pomaluje
Necron Immortals
Obecnie, potęga Legionów Nieśmiertelnych jest już tylko słabym echem tego czym była kiedyś, gdy niezliczone tryliony walczyły w ostatnich dniach Wojny w Niebiosach. Jednakże biliony ich przetrwały i teraz czekają w swych kryptach na przebudzenie i rozpoczęcie ponownego podboju galaktyki !
Gorebeast Chariot of Nurgle
W machinach wojennych używanych przez siły Chaosu nie ma subtelności, a w śród nich rydwan krwawej bestii należy tych najbardziej brutalnych.
Niewielu jest takich, którzy są w stanie zebrać odwagę potrzebą do ustania naprzeciwko ogłuszającej szarży tego pojazdu, a ci którzy byli na tyle głupi
zostają rozerwani na kawałki szczękami bestii, pocięci na kawałki halabardami albo zmiażdżeni i wbici w ziemię przez okute w stal koła.
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
ech jakby wiedzieli co ich czeka to może by nie przeszli na złą stronę mocy... btw, świetna robota i widzę że krwawa farbka się nieźle sprawdza
Chaos Lord z piętnem Nurgla na motorze.
Dwa dodatkowe jet-silniki pozwalają osiągnąć pełną prędkość nawet z dodatkowym obciążeniem extra pancerzem, uzbrojeniem lorda i błogosławieństwem Nurgla.
Genialny To silniczki od starych rapsów?
Mam wrażenie czy na 4 zdjeciu przełamuje czwartą ścianę i macha do oglądającego? <hejo>
Model potrzebował masywnego wyglądu, wagę też ma słuszną (metalowe jet-packi z starych raptorów).
Lord kieruje (przednie koło podniesione) spojrzenie w oczy gracza armii przeciwnej. "Drżyj śmiertelniku!" hehe
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2014-04-21 13:31:16)
Bardzo udany model
Bardzo dobry pomysł z tymi jump packami, motor prezentuje się świetnie, malowanie również bardzo fajne.
Jaj! Cieszę się, że tak się spodobało.
Składanie z bitzów to była najlepsza zabawa - dzięki GW, że nie wydałoś modelu dla takiego lorda
Daemon-machina stworzona dla XV Legionu.
Wiele Imperialnych tytanów zostało powalonych przez Maulerfiendy, które wdrapując się po kończynach giganta rozrywają jego przeguby, mechanizmy i wnętrzności.
Dawać mi tutaj zaraz jakiegoś Imperial Knighta!
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2014-12-09 08:24:52)
To jeszcze jeden taki i Chaos wróci na podium turniejowe.
Cała rasa Necrontyru poddana została transofrmacji, a ich organiczne ciała zastąpione zostały "żywym metalem" - Necrodermis.
Część z pośród osobników, która zachowała podczas tej przemiany resztki świadomości uległa wirusowi - klątwie jednego z C'tanów.
Niezaspokojony głód ciała i krwi żywych doprowadzający do szaleństwa. Przywdziewanie skóry, ścięgien, kości swoich ofiar. Flayed Ones.
Krew zrobiona była rzeczywiście farbką "Blood for the Blood God". W rzeczywistości jest bardziej mokro-lśniąca niż na zdjęciach.
Stare modele metalowe są całkiem dobre ale są już niedostępne. Może kilka modeli gdzieś na portalach aukcyjnych.
Obecne modele w faincast są no cóż, nie w moim guście. Dziwne pozy, krótkie ostrza, zbyt powtarzalne pozy przy oddziale 20 szt.
Drugi oddział pink horrorów. Dla odmiany w innych barwach.
Spray Purity Seal im nie posłużył i wyglądają po nim gorzej. Przejścia kolorów zrobiły się bardziej kontrastowe, mniej płynne. ehhh
Najs! Możesz spróbować zwashować fioletem niebieski i dorobić białe highlighty na płomieniach
Necroński Obelisk ukończony i zagrany! (zdjęcia by KvaN)
Z spektakularnych akcji to udało się nim zmiażdżyć (Thunderblitz) trzech Centurionów. Pomimo swoich pancerzy zostali rozsmarowani na krwawą miazgę, yea!.
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2016-01-11 22:22:46)
A strzela dobrze tymi gauss kulkami?
Ostatnio edytowany przez Avatarofhope (2016-01-12 21:38:31)