W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Wieżyczka z radarem naprawdę fajoska!
Nowości które pojawią się lada moment w ofercie :
I nowe produkty w fazie testowej:
Witam,
no szkoda że nie pokazali jak takie nakładki na podstawki wyglądają po zastosowaniu.
DonDamiano napisał:
Witam,
no szkoda że nie pokazali jak takie nakładki na podstawki wyglądają po zastosowaniu.
Z tego co wiem Zenterrainowe są z 1,5 mm tektury.
Wyglądają tak jak Customeeple`owe:
http://www.customeeple.com/product/infi … -giraldez/
Plus taki że używa tego rozwiązania sam Giraldez na swoich modelach więc kopia polska jest na propsie
Unboxing By Costi:
costi napisał:
To czas i na parę słów ode mnie. Część zdjęć pokryje się z tym, co pokazał Layla, ale trudno
Pudełko, w którym przyjechało zamówienie:
Do środka w sam raz wszedłby zeszyt A5, tak na oko. Weszły do niego 3 budynki HAB-1 i robocik, owinięte w folię bąbelkową. Z zewnątrz byłą kolejna warstwa "bąbelków" między warstwami stretcha. Ogólnie rzecz biorąc, opakowanie kompaktowe i bardzo solidne.
Tak wygląda pojedynczy moduł przed montażem:
Instrukcja jest bardzo czytelna i nie pozostawia żadnych wątpliwości:
Tu od razu sugestia: warto zaznaczyć w instrukcji, żeby kroki 1-4 wykonywać na elementach ustawionych do góry nogami, bardzo ułatwia to pracę.
Gotowy budynek:
Najciekawszym "ficzerem" tych budynków jest stackowanie. W praniu wygląda to tak:
Miejsca na schodach jest, jak widać, dużo i nie ma problemu z ustawianiem figurek. Oczywiście, można pojechać i wyżej:
Przy trzech piętach również nie ma problemów z dostępem do schodów. Jedyny kłopot może być jak ktoś się uprze schować figurkę w przestrzeni pod schodami, ale to już jest sam sobie winien
A tak wygląda mały, bonusowy robocik:
Nie wiem, jaki miał Layla problem z klejeniem lufy - u mnie się udało, choć element pod lufą jest strasznie delikatny i nieco mi się nadłamał.
I wszystko razem dla oddania skali:
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, budynki wyglądają porządnie, są wykonane bez zastrzeżeń i łatwe w montażu. Jedno, o czym trzeba pamiętać, to że elementy mają odrobinę luzu, nie ma szans żeby utrzymały się bez kleju. Jest to trochę kłopotliwe na pierwszym etapie montażu, bo początki konstrukcji są mocno chwiejne; stąd moja uwaga o klejeniu do góry nogami - początek montażu (4 ściany + podłoga) najlepiej zrobić od razu, zanim klej na dobre wyschnie, stawiając elementy na stole.
Nakładki na podstawki już w ofercie 20 pln za powyższy komplet
Ostatnio edytowany przez raeone (2014-10-08 07:13:45)
Riddle me this... Riddle me that
Haha... i frytki do tego
cavalierdejeux napisał:
Haha... i frytki do tego
Są i twoje frytki Cav!
Fast Foodowa budka
Modularny system korytarzy (idealny pod Space Hulk`a)
Ja tu czekam na nowosci do Infinity, nowe modele, czy tez info o zasadach.
A tu pach info o terenach, w cenie hmm dosc wysokiej...
Sa w ogole dostepne w Pl?
Moze z tym gdzies do dzialu reklamy?
Dzial o makietach i innej masci terenach tez juz mamy.
Tak to tylko co chwila rozczarowanie,
ze nic nowego o Infinity w dziale nowosci Infinity...
Izwor napisał:
Ja tu czekam na nowosci do Infinity, nowe modele, czy tez info o zasadach.
A tu pach info o terenach, w cenie hmm dosc wysokiej...
Yhy drogo bardzo.
Izwor napisał:
Sa w ogole dostepne w Pl?
Cytując samego siebie
Polska produkcja, wstartował sklep wczoraj polecam ofertę bo za te pieniądze to naprawdę tanio. Monkurencja dla MAS poważna rośnie.
Izwor napisał:
Moze z tym gdzies do dzialu reklamy?
Dzial o makietach i innej masci terenach tez juz mamy.
Nie ja tu adminuje, można przenieść skoro miejsce niestosowne
Izwor napisał:
Tak to tylko co chwila rozczarowanie,
ze nic nowego o Infinity w dziale nowosci Infinity...
Generalnie podzielam twoje zdanie. Smutełke.