W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Na złomowisko Pokrzywa przybyła barka nekrońka. Kilka spostrzerzeń i tipsów:
Jest to najtrudniejszy pojazd z jakim się do tej pory spotkałem. Ma 4-5 warstw plastiku - nie do pomalowania w jednym kawałku. Oczywiście osoby idące drogą metalik + wash są zwolnione od tego Jednocześnie jest super dopasowany - GW zrobił KAWAŁ dobrej roboty. Złożyłem na razie elementy które da radę pomalować tak, by dojść pędzlem w każdy zakamarek:
GW umożliwiło używanie barki jako command i jako annihilation, niestety nie pomyślało o tym, że lord na barce nie potrzebuje orba, z buta jednak warto go mieć. Lord jest za bardzo filigranowy by magnesować łapy. Ale... Do środka wkręciłem magnes 3x2, a w łapy wkręciłem drut stalowy 1.0mm. Całkowicie wystarcza takie magesowanie na łapki i mamy dwie opcje.
Uwaga na kierowcę bombowca - ma łapkę która jest na sztywno dopasowana do pulpitu (taka z kulką). To ostatnia rzecz którą wklejamy
Jeszcze jeden magnetyczny chłyt. GW dało nam wybór
dwóch broni tesla cannon, albo gauss cannon pod barką. Broń jest mocowana na wsuwki ułożone pod kątem 90 stopni. Nie ma mowy o tym by była wymienialna bez magnesów. Teoretycznie lepszym do magnesowania miejscem jest górny otwór (by przeciwdziałać grawitacji). Nic bardziej mylnego - radzę ułożyć magnes w tyle broni. Jest tam element opartych na krótkich żebrach, który od wsuwania broni może się łatwo wyłamać. Magnesy 3x2 spokojnie wystarczą by broń była w poziomie, ustabilizowana górnym pinem. Dodatkowo wsuwanie broni też jest łatwiejsze, a magesów nie widać z zewnątrz i nie ma ryzyka jak zejdzie wiertełko z osi.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2011-11-12 21:17:22)
Taki mój pomysł na szybkich necronów. Brak metalików. Chcę mieć tak pomalowaną armię na tabletop.
Całość pojechana aero czarny/biały/graveyard earth i cieniowane bleashed bone. Niektóre elementy pojechane griphone sepia. Poświata niebieska standardowa ice blue, sw gray i mieszanina asurmen blue i badaba. Czarne elementy pojechane szarym i kilkoma glazeami czarnego/granatowego.
To już twoje, czy podałeś przykład z neta?
Ajajajaj pomalowałeś gauss cannon pod kadłubem barki w barwach technologii tesla ; )
Bardzo fajnie to wygląda w konsekwentnie malowanych tylko trzech kolorach (bone, blue, black)
- trochę więcej washa/cieniowania? boczne panele, po obu stronach "kręgosłupa" pojazdu wyszły trochę zbyt jednolicie
Pojazd zbudowanym z living metal ma ten sam kolor co necrońscy wojownicy i Lord? Dawaj mi tu zaraz jakiś background z uzasadnieniem.
Warriorzy mają wyjść jak undeadowe szkielety czy właśnie nie?
Scaraby też w takich barwach będą ?
Ostatnio edytowany przez Xyxel (2012-01-15 00:37:12)
Kontrast czarny-niebieski mniód!!! Trochę kojarzy mi się z Tau, ale to drobny, personalny szczegół.
Wykonanie oczywiście górna półka, robi wrażenie, choć gdzieniegdzie rzeczywiście przydało by się więcej cienia. np. tylna ścianka, od strony wewnętrznej, na lewo od głównego rdzenia mamy pionową szynę, łączy się ona z tym kołnierzem tworzącym tylną ścianę, nie ma tam na łączeniu cienia, a nawet chyba jest rozjaśnienie. Nie wiem czy taki był zamiar, ale trochę to rzuca się w oczy.
Zaskakująca kolorystyka, dominująca kość słoniowa, do tego mat, wykonana i pomyślana bardzo fachowo, jednak chyba nie przemówi do wyznawców "żywego metalu"
Skojarzenie z egipskimi kościomumiami oczywiste, a Xyxel ma trochę racji co do jednolitego malowania pojazdów i Nekronów, zagadkowe to ale rozumiem, że w dużym stopniu ułatwia i przyspiesza malowanie.
Łamiesz kanony, ale za to bardzo efektownie.
Ha!
Living metal aka necrodermis necrotyr rozpoczął używać od stosowania na pojazdach/statkach kosmicznych. C'tanowie dali im przepis i sami necroni stali się stworkami zrobionymi z living metalu. Zatem malowanie w ten sam schemat pojazdów i ludków nie jest błędem merytorycznym
Założeniem nr 1 było upodobnienie do ceramiki (stąd kolorystyka i matowy pancerz). Nanotechnologia (nanoscaraby) załatwia living metal i pozwala na regenerację. Ewentualnie jak ktoś BARDZO potrzebuje, to może to uznać za coś w rodzaju plastali (metal z ceramiką).
Założenie nr 2. Pokojowo nastawiony do świata lord budzi się i odbiera transmisje ludzkie. Ponieważ chce maksymalnie się upodobnić do pośledniej rasy z którą nie miał do czynienia (wiadomo że łatwiej się rozmawia z podobnym do siebie), wysłał scaraby by znalazły substancję organiczną. Scaraby znalazły trochę szkieletów z jakiejś rozróby. Lord pomalowałw podobne barwy/pokrył poznaną substancją siebie i spółkę i wyruszył na bazarek.
Założenie nr 3. Skoro mamy szkielety w kosmosie niech wyglądają jak szkielety
Generalnie cieszę się że wykonanie się podoba
@Xyxel - aż się przeraziłem że kolory porąbałem, ale spojrzałem na tył pudełka immortali i tam mamy 3 schematy - zieleń, błękit i pomarańcz. Myślałem nad pomarańczem (takie coś jak diody), ale niestety za bardzo by się zlewał z kością. Poza tym wyglądaliby jak choinka jakbym użył większej ilości barw. Schemat będzie taki na całej armii. Tak , szkraby będą też takie tylko musi się robactwo najpierw pojawić.
Jeżeli chodzi o głębie cieniowania - materiał matowy dużo mniej ma różnic pomiędzy cieniem a światłem - dlatego są "płascy". Faktem jest że boki tej płyty nie wyszły zbyt dobrze, ale aero jeszcze opanowuje. Może tam faktycznie prysnę czymś ciemniejszym.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2012-01-15 16:08:13)
Bardzo ładni necroni. Najładniejszy schemat kolorów jaki widziałem na puszkach dotychczas, może dlatego, że tak bardzo mi się ten niebieski podoba i kontrasty
Bardzo ładnie. Wygląda na szybki sposób malowanie. Zgadzam się z Moździerzem, jest to piękny schemat malowania
Piękni nekroni, schemat kolorystyczny bardzo fajny zwłaszcza niebieski wyszedł bardzo miodnie, zazdroszczę tempa pracy no i widać że aero ci bardzo dobrze wychodzi.
Wyglada uber. W wątku o armiach podrzucilem linka do jednego GW posta z bloga, apropos Tomb Kingowego sphinx'a (czy jakos tak) - klimat a'la marmur - i fajny weathering - moze by ci jakos pasowal?
Nadchodzą warriorzy. Prawie gotowi - tylko podstawki wykończyć jakąś zieleniną i pmalować na nich detale:
Jarv - dzięki za świnksa. Fajny model i schemat. Jednakże chciałbym by necro byli armią pomalowaną na tabletop. Nie chcę się z nimi bawić weatheringiem.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2012-01-21 23:31:34)
Może dodać efekt światła w wylocie lufy?
Dobrze, że ostrze pod lufą gauss flayera jest czarne jak reszta karabinu
A poza tym skoro tak fajnie wyszli na zdjęciu to na stole muszą się świetnie prezentować.
"Przeskrobali" - lol. Chciałbym zobaczyć jaka rozmowa by się wywiązała po tym jakbyś tak powiedział do jakiegoś alianckiego weterana wojny.
Bardzo ładnie ci warriorzy wyglądają, chociaż zastanawiam się, czy nie warto gdzieś jeszcze złamać ich koloru np niebieskim, srebrnym albo czarnym, poza gaussem. Bo pojazdy wyglądają ekstra, natomiast tutaj wygląda to dużo bardziej monotonnie. Wydaje mi się szczerze mówiąc, że to kwestia koloru podstawki, zlewającego się z całym korpusem necrona, ale też może to po prostu kwestia zdjęcia.
Pyszne blood raveny, jeden z moich ulubionych schematów malowania marines. Masz ich więcej jakoś, czy póki co ta piątka?
Mam jeszcze trzy piątki, dwa predatory (baale) i dwie konwersje stary rhino -> vindicator, libra i chaplain. Ale nie pomalowane jeszcze Kwestia decyzji co przydzielić Ultramarines <-> blood ravens. Bo mam w piwnicy duuużo sprzętu (whirlwind, LS Storm, jakieś bike'i , scout bikerzy, kilka predów, ze trzy - cztery dredy, ironclad, jakaś 30 scoutów etc...)
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2012-06-22 21:40:53)
Oooo pretty! Na żywca pewnie jeszcze ładniejsze.
Dobre dynamiczne pozy. Heraldyka na piąteczkę.
A włacha włacha! Post Xyxela nasunał mi na myśl krytykę! Mianowicie co tak mało konwersji, mój drogi zdrajco smerfów? Kwestia czasu, lenistwa, czy pomysłu?
Tam jest połączenie tego co miałem w szufladzie - trochę nóg asfaltowych, trochę nóg z tacticala, główki są mixem wszystkiego (w każdym squadzie są planowane co najmniej dwie bez kasków, co najmniej jeden z nosem i co najmniej jeden z kroplą na czole). Dodatkowo niektórzy chłopaki korzystają z chaosyckich bolt pistoli Mam kilka elementów z delikatnymi zmianami GSowymi - jedna para nóg na squad, naramiennik, hełm, plecak i klata mają dodane kropelki. No i taka duperela jak brak wylotów dolnych z plecaków. Klatki też są starannie wyselekcjonowane....
Do tej pory nic nie przemalowałem na czerwono ze squada azurra.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2012-06-23 06:19:28)
Są syte
Cavalieria będzie się na nich wspaniale prezentować
To odlew (a jeśli tak to własny, czy od MAS), czy rzeźba w styrodurze (lub innym ustrojstwie)?
Riddle me this... Riddle me that
cavalieria
A na poważnie super... gratulacje
@Zalew, to jest mix podstawki by GW, spienionego PCV (betonik), gipsowych czach (od kolesia z allegro), szyn by Italeri i dorzuciłem silnik od drop poda i jakieś plasticcardowe rury no i piasek. Te trzy to już odlewy żywiczne. Jak będziedzie grzeczni, to może na następny WW przyniosę kilka do podziału .
Uff teraz doczytałem.. Do MAS to mi brakuje tyci, ale tak - to mój odlew "Garażowy".
@Cav - dzięki, teraz biorę się za 40mm, podobnie jak tutaj postaram się wrzucić czaszki pod betonik, choć strasznie się pociąłem przy tym
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2012-11-30 22:22:07)
pokrzyw napisał:
Jak będziedzie grzeczni, to może na następny WW przyniosę kilka do podziału
I nie zapomnij o łapówce dla osoby siedzącej służbowo
Fajne i bardzo dobra jakość detali. Brawo.
Moja wizja MoF/Techmarine'a w końcu nabrała kolorów. Zaczęło się fajnie, ale wyszedł mi jakiś taki TT. Wszystko na magnesach - plecak, łapa, naramiennik (aktualnie jeździ w barwach Ultramarines oraz Blood Ravens), podstawka
Oki, let's the challenge begin. Ardiadna i kazacy. Postanowiłem zobaczyć czy moje twierdzenie że 10 farbek i jeden pędzel wystarczy na pomalowanie fajne kazaków.
Oto warsztat: farbki jak każdy widzi, pędzel Army Painter - Regiment jako główne narzędzie zbrodni, w strzykawce czysty spirytus od krasnoludów z Lublina jako pomoc w uzyskaniu washów. Do tego woda.
Oto pierwsza ofiara. Jak spadać to z wysokiego konia. Panienka ma dużo odsłoniętej skóry - a nie mamy cielistego koloru. Po odtłuszczeniu i nałożeniu 2-3 warstw białego podkładu z Army Paintera. Nie miałem zielonego niestety
I po 45malowania. Ubranie to catachan green z domieszką regal blue rozwodnione i położone 3 razy. Okazało się, że igła którą użyłem do zdjęcia włosków z figurki (z waty w której siedziała) użyłem wcześniej do nabierania silikonu i mam kilka miejsc na których nie chce się farba trzymać (lewa pierś, szmata z tyłu i lewe kolano). Będzie pod górę . Karabin i trepy pokryte czarnym z domieszką niebieskiego i bialego by złamać czerń - oczywiście rozwodnione. Skóra to mieszanka brązu, czerwieni, białego i kościanego. Następnie przejechałem zagłębione elementy regal blue z domieszką alkoholu. Niestety kolor niebieski troche za intensywny, będzie wymagał poprawek. Włosy pojechałem czystym bestialem. Będzie bazą pod blond.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-01-06 10:31:59)
Bardzo fajne
I zabawna sprawa (wiem, że chodzi o oświetlenie) na pierwszym zdjęciu ma uśmiech a la Joker
Cóż zrobić.. Taki jej make-up pacykarz dał Może z tej perspektywy inaczej będzie? Inna sprawa że fotki dzisiaj robię z ręki, starym kompaktem z matrycą 3.2MPix i w oświetleniu uwłaszczającym fotografowi
Ale mała śpi i namiotu bezcieniowego, lustrzanki i statywu nie mam jak wyjąć.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-01-11 23:15:38)
Zamknąłeś się w 10 farbkach, pędzelku i jednej strzykawce z heroin.. etanolem.. Za samo to należy się szacun.
Dociśnij jej lewą stopę do podłoża, na niej opiera się cały ciężar a unosi się nad terenem (zdjecie2)- może to wina aparatu i się czepiam, ale innych uwag nie znajduję..
To teraz nowy czelendż Pokrzyw - pomaluj coś używając tylko 3 kolorów bazowych, czarnego i białego! Prostsze niż się wydaje, a zabawa dobra.
Uhm... necrona? Srebrny podkład, wash devlanem i trochę brushowania - w dwóch farbach się zmieścisz. Ewentualnie czarnym można zrobić na profi elementy spluwy.
Teoretycznie możesz uzyskać każdą barwę z niebieskiego, żółtego i czerwonego. Praktycznie ciężko to zrobić niestety. Może się na coś skuszę.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-01-12 13:51:48)
Dawno mnie tu nie było w galerii.. Od 4 miesięcy walczę z czymś złym z Mobilizacją
Sąsiedzi Siechniccy myślą że straszy po nocy terkot kompresora.. (mam w piwnicy pracownię )
Marzec:
Kwiecień:
Maj:
Czerwiec:
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-06-30 22:50:57)
Mi osobiście nie chciałoby się zrobić tego pisma w książce Czym zrobiłeś płomień? GS?
A odkopując temat z przed 1.5 roku(nekroni) czy pomalowałeś gauss flayer'y warriorów, że tak dobrze wyglądają?
Mógłbyś mi kiedyś pokazać jak ty zmagnesowałeś tę barkę dowódczą?
P.S. Ty mieszkasz w tych Siechnicach w stronę Oławy?
Ostatnio edytowany przez krejman (2013-07-09 11:35:06)
1. Pismo zrobione markerem 0.1mm
2. Ten ogień to jest pierdolnik z plecaka cannoneski.
3. Co do barki - nie ma problemu - jak będę wybierał się na któryś WW.
4. Pomalowane paletą GW. Nie pamiętam jak to się nazywa hawk tortoise lub iced blue? z jaśniejszymi błyskawicami.
5. Tak, te Siechnice
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-07-11 20:25:17)
Sierżant Rob'Plasma'ot 3 kompania, 3 drużyna Ultramarines. Wielokrotne próby przeniesienia go do 1 kompanii (lub zapuszkowania do pancerza drednot) spełzły na niczym. Sierżant kocha 3 kompanię i palenie tyranidów swoim ukochanym pistoletem plazmowym. Jego ukochany zabrał mu jakieś 90% ciała, ale to nie przeszkadza mu w pracy.
ciekawe że zabrał mu wszystko oprócz ręki z której strzela...najciemniej zawsze pod latarnią?
Zabrałem się za Storm Talona i nie mogę przeżyć brzydoty tego modelu. Zmieniłem już statecznik tylny we właściwą stronę, ale zastanawiam się nad dorobieniem mu skydeł z prawdziwego zdarzenia. Poniżej koncepcja. Górnopłat z prostymi skrzydłami i wingletami wygiętymi w dół (coś jak F-4 tylko w drugą stronę). Silniki na pierwotnych miejscach z możliwością obrotu A'la Harrier. Zamiast helikoptera dostajemy VTOLa. Zastanawiam się nad zwężeniem tych skrzydełek w kierunku końca. Broń chcę podwiesić pod skrzydłami.
Wygląda super ale będziesz musiał wchodzić w dysputy nt. rozmiaru pojazdu jeśli nie będziesz chciał, żeby przeciwnik mógł strzelać do tych dłuższych skrzydeł.
Jak dla mnie trochę bieda, że wstawiłeś po prostu prostokąt z plasticardu, w porównaniu do reszty modelu mało pasuje. Ja też swojego konwertowałem i zrobiłem go w ten sposób:
Wiadomo też, że to oczywiście kwestia gustu. Ale generalnie na googlach są setki udanych konwersji talona, w tym stylizacja na A10 thunderbolt i helikopter, może cośtam cię zainspiruje do zmiany kształtu skrzydła na bardziej "dynamiczny".
no właśnie to jest faza koncepcyjna kształtu skrzydła - wyrzezałem kawał plasticcardu jako baza skrzydła, bez tekstury. - jak widzisz ogon jest już bardziej zaawansowany
zastanawiam się nad kształtem - zostawić prostokąt, czy tył po skosie lekkim puścić.. No i te winglety czy jest sens je robić..
Ty przedłużałeś ogon? Możesz dać linka do większych zdjęć?
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-08-16 10:56:40)
Może pomalowany będzie trochę bardziej czytelny:
wydłużyłem ogon, to prawda.
nie mogli od razu takiego zrobić? jest dużo bardziej ... wiarygodne (szukałem odpowiedniego słowa) że w takiej wersji uniósłby się nad ziemie
Pokrzywie, nie pogniewaj się ale zrób to skrzydło bardziej, teraz wygląda trochę na odwal się. No nie wiem, zrób je w trójkącik czyli coś takiego.
Teraz wygląda nieco bardziej tak
Ostatnio edytowany przez Zalew (2013-08-16 15:39:24)
Ej, wiem że latają.. Mówię tylko o walorach estetycznych, model jest twój i zrobisz go jak uważasz za słuszne. Jak zaznaczałem, nie mam zamiaru Cię urazić bo tylni statecznik wyszedł całkiem spoko.
Hm, a może po prostu zbyt dużą rozpiętość tych skrzydeł zrobiłeś? Jakby je tak trochę przyciąć, żeby silniki i missile pody mieściły się na styk na nim?
albo np taki klimat:
No to jedziemy.. Zmiana koncepcji nastąpiła. Największym problemem było założenie że silniki mają pozostać obrotowe, tak by ukazać hoover mode. Górnopłat odpadł, ponieważ obrót był możliwy max o 30-40 stopni. Pozostał montaż na silnikach... ale to idiotycznie wygląda po obróceniu (nie mówiąc o właściwościach lotnych i skierowaniu podczepianego uzbrojenia - w niebo). Zmodyfikowałem oryginalny mechanizm obrotowy wpuszczając wewnątrz rurkę mosiężną fi 2,5mm przez gondole silników i kadlub. na niej osadziłem skrzydła. rurka została zablokowana wewnątrz kadłuba. Uzyskałem nie ruchome względem kadłuba skrzydła, oraz silniki z możliwością obrotu pion - poziom. Pozostała do zrobienia faktura poszycia na skrzydłach. Chciałem autocannony wrzucić wyżej, ale w porę zauważyłem, że w obecnym mocowaniu mają kąt strzału 360 stopni i muszą pozostać tak jak są teraz..
Skrzydełka i działka są na taśmie maskującej przylepione;)
I obrócone silniki.
Wiem, że assault cannon jest na obrotowej wieżyczce, ale np dla mnie było to tak paskudne, że pomimo wszystko założyłem go wyżej bez tej obscenicznej wieży. W grze nie spotkałem się, żeby ktoś się do tego przyczepił że strzelam do tyłu teoretycznie nieobrotowym AC No ale to kwestia gustu.
Dla mnie bomba, już nigdy nie powiem o nim złego słowa
Niezwukle udane malowanie i konwersja (zwłaszcza panele na dorobionych skrzydłach). Gratki
Ostatnio edytowany przez ULTRAMARINE (2013-09-04 07:45:20)
Bardzo fajny! Świetnie się udał, tylko czemu crimson fistowy?
- Może przez czarne tło ale ten niebieski wyszedł trochę taki przybladły? Rzeczywiście jest taki nieco jaśniejszy czy wszystko zgodnie z wytycznymi "Codex Astartes" ?
- Dysze wylotowe silników za czyste. Nawet Ultramarines nie są w stanie wszystkiego wypucować na glanc podczas lotu
- Poproszę jeszcze o wyświetlacz HUD na szybie (scorpion greenem?) bo coś ostatnio nie mógł kultystów wystrzelać hehe.
o drugiej w nocy nie wyciągałem namiotu bezcieniowego (może dzisiaj - jutro...) i lustrzanki. Cykałem starym kompaktem i pod oświetleniem malarskim (dwa halogeny podsufitowe) - stąd prześwietlone zdjecia. Mogę go na żywo przynieść na WW (może jakieś fotki na stole by się udało zrobić lub w niedzielę na turniej jak dotrę.
Co do dyszy - Francuzi potrafią, to Ultrasi (od Robouta) też. ale troszke to przewashuje jeszcze...:
Szybka jest pociągnięta od wewnętrznej strony czarnym, świecącego HUDa robić już nie będę, bo nie otworzę kokpitu.
Ostatnio edytowany przez pokrzyw (2013-09-06 08:59:16)
Piknie to wszystko wygląda, fajne malowanie, podstawka świetna jak to u ciebie, natomiast ten przezroczysty GW-owy element podstawki latacza fatalnie się z tym wszystkim komponuje, kiedyś widziałem gdzieś świetny tutek gdzie element ten został zastąpinony pomalowaną na czarno szprychą rowerową (inna opcja metalowy wieszak) i to była rewelacja. Myślałeś może o takiej opcji ?
Celownik w jednej linii z oparciem na ramię wydaje się trochę mało sensowny.
Poza tym wygląda spoko, ale czy nie jest zbyt długi?
antchuck napisał:
Celownik w jednej linii z oparciem na ramię wydaje się trochę mało sensowny.
uhm, bo on przez bluetootha komunikuje się z optyką pałer armora.
antchuck napisał:
Poza tym wygląda spoko, ale czy nie jest zbyt długi?
Długość ma znaczenie Tak na poważnie myślę nad ciachnięciem na wysokości tych bocznych otworów - zyskamy 2mm około.
Koncept BARDZO szybkiego Iron Handsa (podkład czarny, brush szarym + niebieski wash + metal + biel):
Oraz pierwsza focia (porządniejszą wrzucę później) Uriaha z okazji odświeżonego dexu Sióstr Bitwy:
Skóra była łoszem robiona czy drajbruszem?
Włosy troche jednolicie wyszły (na zdjęciu).
Fajnie wyszły jasne oczka w ciemnych oczodołach.
Bruce, niezłe cieniowanie, jak zawsze
Xyxel napisał:
Skóra była łoszem robiona czy drajbruszem?
Włosy troche jednolicie wyszły (na zdjęciu).
Fajnie wyszły jasne oczka w ciemnych oczodołach.
Dzięki
Skóra to szaro - biały preshading, na to rozwodnione tentacle pink (prześwituje biały), no i całość czerwonym washem pociągnięta. Ma być szybko.
Bardzo fajnie to wygląda, daj jeszcze jakieś zdobienia na brzegach, coś w stylu gotyckich okien itd.
Będą jakieś light efekty? Początek na Symbolu inkwizycji wtopionym w młot?
Coteaz będzie czarnoskóry? Było by super heh.
Yo! Ah've been expecting yo dawg!
Zielony pasuje jak pięść do nosa a na futro bym jeszcze jedną warstwę rozjaśnienia dał bo przynajmniej na zdjęciu wygląda bardzo jednolicie. A tak to całkiem spoko wygląda ten Samuel L. Coteaz.
Inquisitor Nick Fury
Bez opaski na oko, ale zawsze
Metaliki najlepsze moim zdaniem, płaszczyk też super.
Reszta OK, jedynie ta głowa w zestawieniu z futrem mi nie pasuje.
Zbyt dużo brązu.
Większe zdjęcia proszę jak ukończysz pracę
Zielony do złotego pasuje imo. Może mniej do niebieskiego na trzonku młota ale to już detal.
Jeśli rozjaśni się futro to głowa rzeczywiście nie będzie się z nim zlewać.
@Moździerz - generalnie to zielone ludziki są na czasie Nie wiem dlaczego się Tobie zieleń nie podoba...
@Xyxel - niebieski + zielony faktycznie średnio bangla, patrząc z perspektywy lepszy byłby czerwony na trzonku.
@Izwor - chyba wrócę do koncepcji szarego futra (jak oryginał), jeżeli brąz rozjaśnię to wyjdzie to średnio (taka sraczka...). Chyba, że doradzicie jakieś rozjaśnienie lepsze
Izwor napisał:
Zbyt dużo brązu.
RASISTA!
Kościstą klatkę pod czaszką da jeszcze radę dorobić? Albo bitza jakiegoś z tym wkleić albo wystrugać w GS.