W związku ze zmianą forum od poniedziałku dodawanie nowych postow będzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROCŁAW
Riddle me this... Riddle me that
Ruszył kickstarter
1/285th scale (40 - 70mm), high quality, multi-pose plastic game pieces.
All models are on 40mm bases. Only Glaug Officer is on 50mm
Orgazm
Szukam osoby do poziomu SHOWDOWN 155$ na głowę
Zaentredi moja miłość
...lub dwóch osób, które podzielą między sobą poziom BATTLE CRY
Ja raczej nie jestem przekonany do tego aby kupować (tak wiem kickstarter odda mi kasę jak im się nie uda, ale nie mówię tutaj o kasie tylko o idei kupowania) rzeczy której nie ma. Oni nie mają produktu i nie są Georgem Lucasem aby w latach 70 sprzedawać puste pudełka z obietnicą że kiedyś nam wyślą zabawki ze środka.
Raziel napisał:
Cavalier, nie kumam czaczy, można kolekcjonować różne zestawy jak masz to w zwyczaju, ale żeby nakupić tysiąc jednakowych figsów?
Moje pieniądze... moja sprawa, tak?
Poza tym nie znasz systemu, więc nie oceniaj zanim nie poznasz OK? Może te ślimaki mogą bez problemu strącać te latacze?
Poza tym te latacze to roboty w formie latającej, a te ślimaki mają silniki skokowe z tego co wiem...
Dodatkowo jak Ci nie pasi brak samolocików do Zentredi to może wartało by przeczytać stronę, którą podałem...
A jeszcze tyle powiem, że modele są multipose (oczywiście roboty)
Cavalier, nadepnął Ci ktoś na odcisk czy jak? Zadałem grzecznie pytanie, wyraziłem obawę co do wtórności modeli w zestawie i tyle. Tak samo jak Wy, czekam na więcej newsów dotyczących systemu, a ślimaki to skojarzenie, a nie drwina. Strach w ogóle cokolwiek pisać...
Raziel napisał:
Cavalier, nadepnął Ci ktoś na odcisk czy jak?
Tak Raziel Ty swoimi docinkami, że tylko kolekcjonuje, a co robię ze swoją kasą nie powinno Cię absolutnie obchodzić
Raziel napisał:
a ślimaki to skojarzenie, a nie drwina.
Wiem o tym i sam zacząłem używać tego określenia, więc nie wiem o co Ci chodzi
Dobra dzieciaki przestac sie klocic i OT'owac Kazdy ma inne gusta, dla mnie te figsy wygladaja jakby z drewna strugane byly moze za to reguly gry nadrobia jak juz ktos w to zainwestuje, to niech podzieli sie wrazeniami.
Bardziej mnie ciekawi inna sprawa i wam powiem, ze jestem w szoku- ta gra juz uzbierala prawie 250.000$! Porownujac to np. do Hell Dorado ktory jest dosc popularnym systemem (niewiele osob gra, ale duzo zna) to wyskakuja z czyms nowym i juz maja takimdobry wynik, a zostalo jeszcze 29 dni. Nie myslalem ze jeszcze jest taki popyt na kolejne nowe systemy sci-fi z malymi mechami i samolocikami. Zreszta jest juz kilkla gier w takich samych 'realiach'.
czlowiek.morze napisał:
dla mnie te figsy wygladaja jakby z drewna strugane byly
Tam jest taki dopisek: Figures in Development. Not Final Art
I od razu mówię, że wiem, że nie dorównają cacuszkom takim jak Hell Dorado na przykład, ale to mass combat i tyle
czlowiek.morze napisał:
Bardziej mnie ciekawi inna sprawa i wam powiem, ze jestem w szoku- ta gra juz uzbierala prawie 250.000$!
To mnie nie szokuje. Powiem dlaczego... jest to produkt oparty na mandze, a właściwie na anime... I tu zadaje pytanie retoryczne... Ile jest mang dotyczących powiedzmy renesansu, a ile dużych robotów? Przekłada się to dokładnie na ilość potencjalnych klientów.
Produkt też jest reklamowany jako pomoc w graniu w Robotech RPG, która jest PRAKTYCZNIE jedyną nadal graną grą fabularną w tym klimacie
Dodatkowo mówię o tym (i to może trochę wyjaśni Razielowi mój zachwyt), bo w moim przypadku moja przygoda z mangą rozpoczęła się na filmie Macross+, który jest... częścią uniwersum Robotecha właśnie
czlowiek.morze napisał:
Nie myslalem ze jeszcze jest taki popyt na kolejne nowe systemy sci-fi z malymi mechami i samolocikami. Zreszta jest juz kilkla gier w takich samych 'realiach'.
Eeee... no właśnie nie ma
Standard game is on a 4x6 table
The bases are separate.
We are still locking down the poses for the Destroids, we are looking to make them dynamic with a solid degree of customization.
The dice are 16mm.
A z innej beczki... zapowiada się tyle GRATISÓW, że heeeeeeeeeeeej... wciąż czekam na odważnych
filmik
Warto zobaczyć modele w gablotce
nie lubiem LEGO mechów...
Ostatnio edytowany przez Artois (2013-05-06 12:25:02)
Robotech® RPG Tactics™ is a battle game in which players build armies of multiple squadrons of mecha to fight it out in scenario driven, objective based game play. Depending on the faction, and their choice of mecha, a player's army may include anywhere from 2 game pieces to as many as you desire! The rules are scalable from small skirmishes to mass combat with hundreds per side.
Robotech® RPG Tactics™ uses a dynamic turn system. Players trade off activating squadrons during each turn, ensuring that a player never has to sit and wait while his opponent moves and attacks with his entire army. By using alternating activation of squadrons, the game's action unfolds at a fast and furious pace, allowing large scale battles to be easily carried out in a single evening.
The wide variety of mecha in the boxed game bring to bear the myriad and awesome weapon systems from the Robotech universe to lay waste to your foes. Even the battlefield itself can alter over the course of the game, as buildings are leveled by destruction unleashed during the battle.
Each player receives a number of Command Points each turn based on the number of mecha they have on the field, and the quality of their officers. Command Points are spent throughout the turn on maneuvers such as boosted movement, devastating weapon salvos, breakneck dodging counterattacks, and potent special abilities.
Powinni szybko wypuśić filmik z gampeplayem z zasadami zaawansowanymi, bo narazie wygląda to bardzo biednie.
zgadzam się, i teren trochę brzydki wybrali.. a wracając do zasad to przeciwnicy na zmianę aktywują grupę modeli bądź model a następnie boostują cośtam rozkazami, trochę to mało odkrywcze niestety
Jak na quick combat fajne i proste, ale rzeczywiście poczekamy na zaawansowane zasady.
Jedyne co mnie zdziwiło, że jeden udany antimissile fire zdejmuje wszystkie rakiety na danym modelu.
You can have models in various modes in the same squadron.
The destroids in the starter right now can be used in most of the basic missions in the book.
David Freeman write up a rules overview for you.
Please note that these are NOT complete rules. It is an overview that only reflects where the rules are in their current stage of development. Things can and will change.
FORCE ORGANIZATION CHARTS
We previewed it in another update. You asked for more. We are happy to show you these fantastic force organization charts, complete with (playtest) points values.
These aren't the full charts, but they reveal a lot of information. They even preview some stuff down the line. Now you can plan your pledge and add-ons with even greater accuracy.
Links to the charts will be on the front page. We will continue to update these charts over the course of the Kickstarter. If we go high enough they may even expand a bit....
UEDF Force Organization
Zentraedi Force Organization
Each Squadron can be upgraded with 2x Support Cards + 1x Special Card + 1x Character Upgrade
Jak się backerzy wyrobią to będą kalkomanie
The decal sheets will be 3" x 5" and the box set will include 2x sheets for each faction.
6 piechociarzy za 30$ ? Aż zerknąłem do opisu, ale jednak to prawda. Ba! Można jeszcze doczytać, że wystawia się ich po 12! Oddział piechoty za 60$ for the win!
Panowie chyba doszli do wniosku, że mają ile chcieli i teraz można eksperymentować z promocjami 2 w cenie 3
blackout_sys napisał:
6 piechociarzy za 30$ ? Aż zerknąłem do opisu, ale jednak to prawda. Ba! Można jeszcze doczytać, że wystawia się ich po 12! Oddział piechoty za 60$ for the win!
Owszem dużo kosztuje, ale...
Nearly as tall as a veritech
Czyli 200zł za 12 figurek (~17zł/szt)... dla porównania podobni wielkością Terminatorzy z GW (5szt.) są 135zł (~27zł/szt)
Oczywiście wygląd FAKTYCZNY modeli, będzie miał kluczowe znaczenie
Filmiki z kolejnymi zasadami
Facing / Line of Sight / Cover
Close Formation / Crossfire
Przyznam, że zasady wytyczania LoS-u będą pierwszą rzeczą do house rulesa
No to końcówka
Special Abilities
Obejrzałem przykładową potyczkę. Modele na stole prezentują się znacznie lepiej niż concept arty ;p
+ za nawiązania do macrossa, mam ochotę serię sobie przypomnieć
antchuck napisał:
mam ochotę serię sobie przypomnieć
Robotecha właśnie oglądam... hard stuff panie
6 godzin do końca...
Jak na razie ciekawie, bo jak na razie mamy 90 modeli plus różne ekstra bitzy i dodatki... a pewnie jeszcze z 4 modele dojdą
Model na ten moment to 6,20zł co jest naprawdę niską ceną, nawet jeśli sculpty będą średnie
Zakończone
96 modeli
1 książka
1 wzornik wybuchu
1 ilustracja
24 kostki
2 kalkomanie
20 znaczników rozkazów