W zwi±zku ze zmian± forum od poniedzia³ku dodawanie nowych postow bêdzie zablokowane. Zapraszam do rejestracji na nowym forum
WARGAMING WROC£AW
Oto mój najnowszy pomys³ zwi±zany z odkryciem mrocznego plutonu Motorised Artillery Platoon dla Panzer Lehr. Rozpiska podobna do Suzanowej: sza³u nie zrobi, ale dobrze pograna pogryzie bole¶nie.
Hq: 2xSMG/Panzerfaust command team, 95
Combat: 4xMg Team, MG Command Team/SMG/Panzerfaust, 5x Sd Kfz 250 half-truck - 185
4xMg Team, MG Command Team/SMG/Panzerfaust, 5x Sd Kfz 250 half-truck - 185
Weapon: 3x Pak40, Command SMG, Sd Kfz 251/1 half-truck - 195
3x Sd Kfz 234/2 Puma - 150
3x Sd Kfz 234/2 Puma - 150
Support:4x Jagdpanzer IV - 380
2x Stug G, Borgvard - 230
4x 10,5 cm leFH15, Command SMG Team, Staff Team, 2x Observer Rifle Team, 2x Sd Kfz 250 half-truck(!) - 210
Total: 1780
Ostatnio edytowany przez Zielarz (2011-12-20 11:13:53)
U mnie to chocia¿ Panthery by³y... ...i znów bym nie wiedzia³ jak tym graæ. Bo przeciw temu, to bym wymy¶li³...
To zmech wiêc tak naprawdê gramy dwie ró¿ne gry. W obronie przeciw czo³gom trochê pod górkê, ale co¶ tam jest. W obronie przeciw zmechom s± gro¼ni, bo ten milion wanien zostaje na stole i mêczy bu³ê.
W natarciu przeciwko zmechom i piechotom s± straszni, bo mog± zrobiæ mounted assault 9 wannami, maj±c 11 w plutonie!
Jedyny powa¿ny k³opot to fair fighty przeciw czo³gom, ale od tego s± dwa plutony Pum i wanny pod dymem, coby gdzie¶ dojechaæ.
Opcja wzmocniona ofensywnie to wywalenie stugów lub jagd IV i mo¼dzie¼y, coby wrzuciæ 5 panzerów IV. Prawdziwa si³a to ogromna mobilno¶æ.
Nadal nie widzê... ale podoba mi siê opcja pt. du¿o wanienek. Zupe³nie przypomina mi moj± rozpiskê na ruchomych pionierach... ...tylko podstawa do zabawy jest inna, bo na pumkach
Teraz jeszcze Stugi z radiem wpasowa³em. Ma kopa!
o... teraz mo¿e byæ fajnie ...rzek³bym mrocznie